Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Til helga kan du (prøve å) knuse en OL-mester i sporet

Astrid Uhrenholdt Jacobsen stiller til start under årets Svalbard skimaraton. FOTO: privat

Til helga kan du (prøve å) knuse en OL-mester i sporet

850 påmeldte til Svalbard skimaraton.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2016 kl 11:10

Lørdag går startskuddet til Svalbard skimaraton går for 24. gang, og til nå har 830 meldt seg på, de fleste tilreisende.

– Vi vet av erfaring at flere venter til i siste liten og ser an været. Siste frist for påmelding er fredag klokken 21 i Svalbardhallen, sier daglig leder i Svalbard Turn, Nina Lines. Hun ser frem til en flott helg med mange spreke folk i byen.

– Mange tar Svalbard skimaraton som en hyggelig helg sammen med venner og kjente, sier hun.

I år er Astrid Uhrenholdt Jacobsen et av de best kjente navnene som deltar.

Eliteløperen kan se tilbake på 14 NM-gull, samt gull i VM og OL. Så denne helgen er det en sjelden sjanse til å bryne seg på en av verdens beste i sporene i Todalen.

Også i år er det fellesstart. Klokken 09.30 slippes fullmaraton uten tid og halvmaraton ut fra stadion. Klokken 10.00 går fellesstarten på fullmaraton. Begge gruppene er omtrent like store.

– Her er det rikelig med plass til publikum. Det blir selvsagt salg av kaffe, pølse og diverse. Vi satser på maksimalt godt vær, og topp stemning, sier Nina Lines, som minner om blomsterseremonien på stadion når de tre beste i hver gruppe er kommet i mål.

I fjor var Astrid Øyre Slind helt suveren i kvinneklassen med tiden 02:26:39. Tone Sundvor ble nummer to og Celine Brun-Lie nummer tre. Johan Kjølstad var best i herreklassen med tiden 2.05.36. På plassene bak ham kom Øystein Pettersen og Niklas Dyrhaug.

Todalen er stengt for skutertrafikk fra fredag klokken 18 til samme tid lørdag. Arrangøren håper at skiløperne også i år slipper hundeskitt i sporene.

Som vanlig er dugnadsånden stor. Minst 120 frivillige stiller opp på alt fra løypemaskin, via kaffekoking og bankett, til sekretariat. Unis tar seg av sikkerheten underveis, og stiller med isbjørnvakt, gode råd mot kulde og vurderer mulig skredfare.

Lørdag kveld er det bankett i Svalbardhallen, og fra klokken 22.30 inviteres alle som vil til festligheter og dans.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!