Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Til helga kan du (prøve å) knuse en OL-mester i sporet

Astrid Uhrenholdt Jacobsen stiller til start under årets Svalbard skimaraton. FOTO: privat

Til helga kan du (prøve å) knuse en OL-mester i sporet

850 påmeldte til Svalbard skimaraton.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2016 kl 11:10

Lørdag går startskuddet til Svalbard skimaraton går for 24. gang, og til nå har 830 meldt seg på, de fleste tilreisende.

– Vi vet av erfaring at flere venter til i siste liten og ser an været. Siste frist for påmelding er fredag klokken 21 i Svalbardhallen, sier daglig leder i Svalbard Turn, Nina Lines. Hun ser frem til en flott helg med mange spreke folk i byen.

– Mange tar Svalbard skimaraton som en hyggelig helg sammen med venner og kjente, sier hun.

I år er Astrid Uhrenholdt Jacobsen et av de best kjente navnene som deltar.

Eliteløperen kan se tilbake på 14 NM-gull, samt gull i VM og OL. Så denne helgen er det en sjelden sjanse til å bryne seg på en av verdens beste i sporene i Todalen.

Også i år er det fellesstart. Klokken 09.30 slippes fullmaraton uten tid og halvmaraton ut fra stadion. Klokken 10.00 går fellesstarten på fullmaraton. Begge gruppene er omtrent like store.

– Her er det rikelig med plass til publikum. Det blir selvsagt salg av kaffe, pølse og diverse. Vi satser på maksimalt godt vær, og topp stemning, sier Nina Lines, som minner om blomsterseremonien på stadion når de tre beste i hver gruppe er kommet i mål.

I fjor var Astrid Øyre Slind helt suveren i kvinneklassen med tiden 02:26:39. Tone Sundvor ble nummer to og Celine Brun-Lie nummer tre. Johan Kjølstad var best i herreklassen med tiden 2.05.36. På plassene bak ham kom Øystein Pettersen og Niklas Dyrhaug.

Todalen er stengt for skutertrafikk fra fredag klokken 18 til samme tid lørdag. Arrangøren håper at skiløperne også i år slipper hundeskitt i sporene.

Som vanlig er dugnadsånden stor. Minst 120 frivillige stiller opp på alt fra løypemaskin, via kaffekoking og bankett, til sekretariat. Unis tar seg av sikkerheten underveis, og stiller med isbjørnvakt, gode råd mot kulde og vurderer mulig skredfare.

Lørdag kveld er det bankett i Svalbardhallen, og fra klokken 22.30 inviteres alle som vil til festligheter og dans.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!