Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidlig ute med KunstPause

Valkyrien Allstars trollbinder publikum med lekende folkemusikk. FOTO: Valkyrien Allstars

Tidlig ute med KunstPause

Valkyrien Allstars kommer til Longyearbyen i forbindelse med årets KunstPause. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.06.2009 kl 11:14

Longyearbyen lokalstyre (LL) kan allerede presentere deler av programmet til årets KunstPause, som arrangeres fra 12. til 15. november. Det største trekkplasteret er gruppa Valkyrien Allstars, som skal underholde på «TreGangerTre». 

– Vi er kjempeglade for å ha fått dem. De er et kjent navn, som folk flest vet hvem er, og de er veldig populære, sier kulturkonsulent i LL, Roger Zahl Ødegård.

Morsomme artister

Valkyrien Allstars består av de tre felespillerne Tuva Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid, som kombinerer norsk folkemusikk med det urbane. Gruppa ble dannet i 2004.

– Sjangeren er en blanding av folkemusikk og rock, og de er ganske morsomme rent verbalt. Vi har ønsket oss noen som kan mer enn bare synge og spille, sier Ødegård.  

– Det er fortsatt lenge til KunstPause arrangeres, hvorfor går dere så tidlig ut med deler av programmet?

– KunstPause er et samarbeidsprosjekt med Svalbard Reiseliv, som i sin tid startet KunstPause. De ønsker å få informasjonen så tidlig som mulig, for å kunne bruke det i sin markedsføring eksternt. Noe av poenget er jo å få flere turister hit i mørketida, svarer Ødegård.

Kulturminneår

Programmet er forløpig ikke komplett, selv om mye av forarbeidet er gjort. De faste innslagene, som torgarrangementet og longyearmarsjen vil bli gjennomført, og det vil bli presentert flere utstillinger. LL har også et nært samarbeid med Svalbard Museum og kulturminneavdelingen hos Sysselmannen, i forbindelse med Kulturminneåret 2009.  

– Vi synes det er artig å spinne på nasjonale ting som også har betydning lokalt. Det tror vi skal bli bra, sier Ødegård. 

Hele programmet for KunstPause 2009 blir presentert i september. 

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!