Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidlig ute med KunstPause

Valkyrien Allstars trollbinder publikum med lekende folkemusikk. FOTO: Valkyrien Allstars

Tidlig ute med KunstPause

Valkyrien Allstars kommer til Longyearbyen i forbindelse med årets KunstPause. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.06.2009 kl 11:14

Longyearbyen lokalstyre (LL) kan allerede presentere deler av programmet til årets KunstPause, som arrangeres fra 12. til 15. november. Det største trekkplasteret er gruppa Valkyrien Allstars, som skal underholde på «TreGangerTre». 

– Vi er kjempeglade for å ha fått dem. De er et kjent navn, som folk flest vet hvem er, og de er veldig populære, sier kulturkonsulent i LL, Roger Zahl Ødegård.

Morsomme artister

Valkyrien Allstars består av de tre felespillerne Tuva Syvertsen, Ola Hilmen og Erik Sollid, som kombinerer norsk folkemusikk med det urbane. Gruppa ble dannet i 2004.

– Sjangeren er en blanding av folkemusikk og rock, og de er ganske morsomme rent verbalt. Vi har ønsket oss noen som kan mer enn bare synge og spille, sier Ødegård.  

– Det er fortsatt lenge til KunstPause arrangeres, hvorfor går dere så tidlig ut med deler av programmet?

– KunstPause er et samarbeidsprosjekt med Svalbard Reiseliv, som i sin tid startet KunstPause. De ønsker å få informasjonen så tidlig som mulig, for å kunne bruke det i sin markedsføring eksternt. Noe av poenget er jo å få flere turister hit i mørketida, svarer Ødegård.

Kulturminneår

Programmet er forløpig ikke komplett, selv om mye av forarbeidet er gjort. De faste innslagene, som torgarrangementet og longyearmarsjen vil bli gjennomført, og det vil bli presentert flere utstillinger. LL har også et nært samarbeid med Svalbard Museum og kulturminneavdelingen hos Sysselmannen, i forbindelse med Kulturminneåret 2009.  

– Vi synes det er artig å spinne på nasjonale ting som også har betydning lokalt. Det tror vi skal bli bra, sier Ødegård. 

Hele programmet for KunstPause 2009 blir presentert i september. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!