Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidlig sesongstart

«Langøysund» kom til Longyearbyen allerede forrige uke. Stig Heningsen i Henningsen Transport & Guiding som eier båten er fornøyd med sesongstarten. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Tidlig sesongstart

Båtene har allerede inntatt flytebrygga ved Bykaia. En av dem er «Langøysund» som kom ekstra tidlig i år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2012 kl 14:23

 – Slik det så ut tidligere i vinter så det ut til å bli en tidlig slutt på skutersesongen. For å ha et tilbud til turistene som kommer, valgte vi å komme tidlig år. Dette har vært en dødperiode tidligere år, sier Stig Henningsen i Henningsen Transport & Guiding.

Selv om snøen ligger helt ned til strandkanten, er båtsesongen i gang.

Lang sesong

– Båten kom forrige onsdag og gikk dagen etter innover mot Pyramiden. Gjestene fikk se ei binne med unge, sier Henningsen.

Han forteller at båten ikke har startet sesongen så tidlig før. I fjor var første tur med gjester 19. mai.

– Det blir en lang sesong i år. «Langøysund» blir her ut oktober som et tilbud til turister. De blir lei av gå på gallerier og museer, sier Henningsen.

Tidligere år har båten vendt baugen sørover en gang i september.

– Hvorfor har dere tatt ned båten tidligere andre år?

– På grunn av en økonomi. I år kan vi på kontoret være mannskap om bord, og kan drive litt billigere, svarer Henningsen.

Ikke travelt

To båter har de siste årene tatt med turister på dagsturer på Isfjorden. I tillegg til «Langøysund» er Polar Charters røde og hvite «Polar Girl» et kjent syn i Longyearbyen. Den starter sin tiende arktiske sesong 25. mai.

I mars skrev Svalbardposten at Longyearbyen Buss og Taxi har kjøpt den isgående passasjerbåten «Flatanger». Daglig leder Jan Arne Johansen tror ikke båten kommer til Svalbard i sommer.

– Vi kikker etter jobb til den, og er i kontakt med Sjøfarts­direktoratet i forbindelse med justeringer av båten. Vi har det ikke travelt, sier Johansen.

Cruisebåtene kommer

Snart setter også cruisesesongen i gang for fullt.

– Slik det ser ut nå får vi en oppgang på to eller tre anløp siden i fjor, sier trafikk- og sikkerhetsansvarlig Rikhart Olsen Ingerø ved Longyearbyen havn.

I fjor hadde havna 773 anløp.

Les mer i Svalbardposten!

 

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!