Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidlig sesongstart

«Langøysund» kom til Longyearbyen allerede forrige uke. Stig Heningsen i Henningsen Transport & Guiding som eier båten er fornøyd med sesongstarten. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Tidlig sesongstart

Båtene har allerede inntatt flytebrygga ved Bykaia. En av dem er «Langøysund» som kom ekstra tidlig i år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2012 kl 14:23

 – Slik det så ut tidligere i vinter så det ut til å bli en tidlig slutt på skutersesongen. For å ha et tilbud til turistene som kommer, valgte vi å komme tidlig år. Dette har vært en dødperiode tidligere år, sier Stig Henningsen i Henningsen Transport & Guiding.

Selv om snøen ligger helt ned til strandkanten, er båtsesongen i gang.

Lang sesong

– Båten kom forrige onsdag og gikk dagen etter innover mot Pyramiden. Gjestene fikk se ei binne med unge, sier Henningsen.

Han forteller at båten ikke har startet sesongen så tidlig før. I fjor var første tur med gjester 19. mai.

– Det blir en lang sesong i år. «Langøysund» blir her ut oktober som et tilbud til turister. De blir lei av gå på gallerier og museer, sier Henningsen.

Tidligere år har båten vendt baugen sørover en gang i september.

– Hvorfor har dere tatt ned båten tidligere andre år?

– På grunn av en økonomi. I år kan vi på kontoret være mannskap om bord, og kan drive litt billigere, svarer Henningsen.

Ikke travelt

To båter har de siste årene tatt med turister på dagsturer på Isfjorden. I tillegg til «Langøysund» er Polar Charters røde og hvite «Polar Girl» et kjent syn i Longyearbyen. Den starter sin tiende arktiske sesong 25. mai.

I mars skrev Svalbardposten at Longyearbyen Buss og Taxi har kjøpt den isgående passasjerbåten «Flatanger». Daglig leder Jan Arne Johansen tror ikke båten kommer til Svalbard i sommer.

– Vi kikker etter jobb til den, og er i kontakt med Sjøfarts­direktoratet i forbindelse med justeringer av båten. Vi har det ikke travelt, sier Johansen.

Cruisebåtene kommer

Snart setter også cruisesesongen i gang for fullt.

– Slik det ser ut nå får vi en oppgang på to eller tre anløp siden i fjor, sier trafikk- og sikkerhetsansvarlig Rikhart Olsen Ingerø ved Longyearbyen havn.

I fjor hadde havna 773 anløp.

Les mer i Svalbardposten!

 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!