Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidlig kartlegging av studieønsker

TILRETTELEGGER: Anne Ellingsen. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Tidlig kartlegging av studieønsker

Longyearbyen lokalstyre vil ha større forutsigbarhet når det gjelder videregående opplæring ved Longyearbyen skole. Nå er foretaksplanen klar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Longyearbyen lokalstyre ønsker å motvirke at elever reiser til fastlandet fordi tilbudet ved Longyearbyen skole er for dårlig. Nå har Oppvekstforetaket laget en tiltaksplan for planleggingen av det kommende skoleåret.
– Nå skal vi ha møte med foreldre og elever i 10. klasse og informere dem om hva det kan være mulig for oss å få til, forutsatt at vi får nok elever, sier daglig leder i Oppvekstforetaket, Anne Ellingsen.

Innen første desember skal ungdommene i 10. klasse sette opp sine ønsker med første, andre og tredjeprioritet, slik at skolen kan kartlegge ønskene deres. For første- og andreklasse er fristen 15. desember. Skolen skal så se på hvilke linjer de kan tilby elevene.

Få elever
I år er det bare 13 elever i 10. klasse, noe som er færre enn vanlig.
­– Vi er forpliktet til å ha en allmennfaglig linje her oppe med minst fem elever, det kan derfor bli vanskelig å opprette flere linjer til neste år, sier Ellingsen.
– Det som er målet vårt er å få større forutsigbarhet og vite hva vi som skole kan tilby elevene. Det er viktig for oss å kunne tilby det elevene ønsker. I utgangspunktet må vi ha minimum fem elever på en linje, men vi skal også se på mulighetene for individuelle opplegg, fortsetter hun.

Nye tilbud
Oppvekstforetaket skal se på om det kan være mulig å lage nye linjetilbud i Longyearbyen med samarbeidspartnere i byen og på fastlandet. Reiseliv er et av fagene de mener kan være aktuelle.
– I 2007 skal vi se på mer permanente tilbud. Vi skal se om vi kan bruke Svalbards egenart til å lage nye tilbud, men dette ligger i alle fall halvannet år fram i tid, sier Ellingsen.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!