Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidlig kartlegging av studieønsker

TILRETTELEGGER: Anne Ellingsen. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Tidlig kartlegging av studieønsker

Longyearbyen lokalstyre vil ha større forutsigbarhet når det gjelder videregående opplæring ved Longyearbyen skole. Nå er foretaksplanen klar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Longyearbyen lokalstyre ønsker å motvirke at elever reiser til fastlandet fordi tilbudet ved Longyearbyen skole er for dårlig. Nå har Oppvekstforetaket laget en tiltaksplan for planleggingen av det kommende skoleåret.
– Nå skal vi ha møte med foreldre og elever i 10. klasse og informere dem om hva det kan være mulig for oss å få til, forutsatt at vi får nok elever, sier daglig leder i Oppvekstforetaket, Anne Ellingsen.

Innen første desember skal ungdommene i 10. klasse sette opp sine ønsker med første, andre og tredjeprioritet, slik at skolen kan kartlegge ønskene deres. For første- og andreklasse er fristen 15. desember. Skolen skal så se på hvilke linjer de kan tilby elevene.

Få elever
I år er det bare 13 elever i 10. klasse, noe som er færre enn vanlig.
­– Vi er forpliktet til å ha en allmennfaglig linje her oppe med minst fem elever, det kan derfor bli vanskelig å opprette flere linjer til neste år, sier Ellingsen.
– Det som er målet vårt er å få større forutsigbarhet og vite hva vi som skole kan tilby elevene. Det er viktig for oss å kunne tilby det elevene ønsker. I utgangspunktet må vi ha minimum fem elever på en linje, men vi skal også se på mulighetene for individuelle opplegg, fortsetter hun.

Nye tilbud
Oppvekstforetaket skal se på om det kan være mulig å lage nye linjetilbud i Longyearbyen med samarbeidspartnere i byen og på fastlandet. Reiseliv er et av fagene de mener kan være aktuelle.
– I 2007 skal vi se på mer permanente tilbud. Vi skal se om vi kan bruke Svalbards egenart til å lage nye tilbud, men dette ligger i alle fall halvannet år fram i tid, sier Ellingsen.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!