Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidenes dyreste røyk?

Slik så det ut da beboerens nabo hadde gått amok med et pulverapparat fordi han så sigarettrøyk fra rommet. Kanskje tidenes dyreste sigarett? FOTO: Magnar Silseth/Sysselmannen

Tidenes dyreste røyk?

Røyk er billig i Longyearbyen. Men ikke når du har en nabo med pulverapparat.

Tekst:

Publisert:

En beboer i en bolig i sentrum av Longyearbyen tente fredag i forrige uke en sigarett som skulle vise seg å bli dyr. Da naboen så røyk komme ut fra under døra, stormet han inn med brannslukningsapparat – og sprutet pulver over hele leiligheten. Dette fikk brannalarmen til å gå, og brannvesenet til å rykke ut.

Kan bli dyrt

Nå må hele leiligheten vaskes for å bli kvitt pulveret. Dette er ingen enkel oppgave, og kan bli dyrt. I tillegg må beboeren antakelig betale for at brannvesenet rykket ut.

– Det er normalt at man må betale for slike tilfeller, forteller sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad, som også opplyser at de ikke så dette som en veldig alvorlig hendelse.

– Vi har direktevarsling til brannvesenet i Longyearbyen. Dette er en av grunnene til at man ikke får røyke inne her, forteller Ulvestad, som er helt sikker på at mannen tenker seg om før han tenner en røyk neste gang. Det er Longyearbyen Lokalstyre som disponerer disse leilighetene i sentrum, og som midlertidig har leid dem ut til et litausk firma.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!