Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidenes dyreste røyk?

Slik så det ut da beboerens nabo hadde gått amok med et pulverapparat fordi han så sigarettrøyk fra rommet. Kanskje tidenes dyreste sigarett? FOTO: Magnar Silseth/Sysselmannen

Tidenes dyreste røyk?

Røyk er billig i Longyearbyen. Men ikke når du har en nabo med pulverapparat.

En beboer i en bolig i sentrum av Longyearbyen tente fredag i forrige uke en sigarett som skulle vise seg å bli dyr. Da naboen så røyk komme ut fra under døra, stormet han inn med brannslukningsapparat – og sprutet pulver over hele leiligheten. Dette fikk brannalarmen til å gå, og brannvesenet til å rykke ut.

Kan bli dyrt

Nå må hele leiligheten vaskes for å bli kvitt pulveret. Dette er ingen enkel oppgave, og kan bli dyrt. I tillegg må beboeren antakelig betale for at brannvesenet rykket ut.

– Det er normalt at man må betale for slike tilfeller, forteller sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad, som også opplyser at de ikke så dette som en veldig alvorlig hendelse.

– Vi har direktevarsling til brannvesenet i Longyearbyen. Dette er en av grunnene til at man ikke får røyke inne her, forteller Ulvestad, som er helt sikker på at mannen tenker seg om før han tenner en røyk neste gang. Det er Longyearbyen Lokalstyre som disponerer disse leilighetene i sentrum, og som midlertidig har leid dem ut til et litausk firma.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!