Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidenes dyreste røyk?

Slik så det ut da beboerens nabo hadde gått amok med et pulverapparat fordi han så sigarettrøyk fra rommet. Kanskje tidenes dyreste sigarett? FOTO: Magnar Silseth/Sysselmannen

Tidenes dyreste røyk?

Røyk er billig i Longyearbyen. Men ikke når du har en nabo med pulverapparat.

Tekst:

Publisert:

En beboer i en bolig i sentrum av Longyearbyen tente fredag i forrige uke en sigarett som skulle vise seg å bli dyr. Da naboen så røyk komme ut fra under døra, stormet han inn med brannslukningsapparat – og sprutet pulver over hele leiligheten. Dette fikk brannalarmen til å gå, og brannvesenet til å rykke ut.

Kan bli dyrt

Nå må hele leiligheten vaskes for å bli kvitt pulveret. Dette er ingen enkel oppgave, og kan bli dyrt. I tillegg må beboeren antakelig betale for at brannvesenet rykket ut.

– Det er normalt at man må betale for slike tilfeller, forteller sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad, som også opplyser at de ikke så dette som en veldig alvorlig hendelse.

– Vi har direktevarsling til brannvesenet i Longyearbyen. Dette er en av grunnene til at man ikke får røyke inne her, forteller Ulvestad, som er helt sikker på at mannen tenker seg om før han tenner en røyk neste gang. Det er Longyearbyen Lokalstyre som disponerer disse leilighetene i sentrum, og som midlertidig har leid dem ut til et litausk firma.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!