Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidenes dyreste røyk?

Slik så det ut da beboerens nabo hadde gått amok med et pulverapparat fordi han så sigarettrøyk fra rommet. Kanskje tidenes dyreste sigarett? FOTO: Magnar Silseth/Sysselmannen

Tidenes dyreste røyk?

Røyk er billig i Longyearbyen. Men ikke når du har en nabo med pulverapparat.

En beboer i en bolig i sentrum av Longyearbyen tente fredag i forrige uke en sigarett som skulle vise seg å bli dyr. Da naboen så røyk komme ut fra under døra, stormet han inn med brannslukningsapparat – og sprutet pulver over hele leiligheten. Dette fikk brannalarmen til å gå, og brannvesenet til å rykke ut.

Kan bli dyrt

Nå må hele leiligheten vaskes for å bli kvitt pulveret. Dette er ingen enkel oppgave, og kan bli dyrt. I tillegg må beboeren antakelig betale for at brannvesenet rykket ut.

– Det er normalt at man må betale for slike tilfeller, forteller sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad, som også opplyser at de ikke så dette som en veldig alvorlig hendelse.

– Vi har direktevarsling til brannvesenet i Longyearbyen. Dette er en av grunnene til at man ikke får røyke inne her, forteller Ulvestad, som er helt sikker på at mannen tenker seg om før han tenner en røyk neste gang. Det er Longyearbyen Lokalstyre som disponerer disse leilighetene i sentrum, og som midlertidig har leid dem ut til et litausk firma.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!