Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidenes dyreste røyk?

Slik så det ut da beboerens nabo hadde gått amok med et pulverapparat fordi han så sigarettrøyk fra rommet. Kanskje tidenes dyreste sigarett? FOTO: Magnar Silseth/Sysselmannen

Tidenes dyreste røyk?

Røyk er billig i Longyearbyen. Men ikke når du har en nabo med pulverapparat.

Tekst:

Publisert:

En beboer i en bolig i sentrum av Longyearbyen tente fredag i forrige uke en sigarett som skulle vise seg å bli dyr. Da naboen så røyk komme ut fra under døra, stormet han inn med brannslukningsapparat – og sprutet pulver over hele leiligheten. Dette fikk brannalarmen til å gå, og brannvesenet til å rykke ut.

Kan bli dyrt

Nå må hele leiligheten vaskes for å bli kvitt pulveret. Dette er ingen enkel oppgave, og kan bli dyrt. I tillegg må beboeren antakelig betale for at brannvesenet rykket ut.

– Det er normalt at man må betale for slike tilfeller, forteller sysselmannsførstebetjent Thomas Ulvestad, som også opplyser at de ikke så dette som en veldig alvorlig hendelse.

– Vi har direktevarsling til brannvesenet i Longyearbyen. Dette er en av grunnene til at man ikke får røyke inne her, forteller Ulvestad, som er helt sikker på at mannen tenker seg om før han tenner en røyk neste gang. Det er Longyearbyen Lokalstyre som disponerer disse leilighetene i sentrum, og som midlertidig har leid dem ut til et litausk firma.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!