Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidenes år for svalbardposten.no

Forsiden på svalbardposten.no FOTO: Skjermdump

Tidenes år for svalbardposten.no

2015 ble rekordår for svalbardposten.no, med over 3,4 millioner sidevisninger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.02.2016 kl 22:17

8. mars legger Mediebedriftenes landsforening (MBL) og Landslaget for lokalaviser (LLA) fram medietallene for dags-, uke- og fagpressen i Norge. I tillegg til opplaget, viser oversikten lesertallene for de ulike mediene.

Svalbardposten.no inngår ikke i oversikten til TNS Gallup, og lesertallene kommer derfor ikke med i denne oversikten.

Isbjørn og snøskred

Svalbardposten har imidlertid all grunn til å være fornøyd med tallene for året som gikk. Ifølge analyseverktøyet Google Analytics hadde svalbardposten.no til sammen 3.460.065 sidevisninger i 2015. Det er en økning på over 45 prosent fra året i forveien, da fasiten ble 2.373.260 sidevisninger.

Det fatale snøskredet er en viktig årsak til økningen i lesertallet. En annen hendelse som førte til stor trafikk, var hendelsen før solformørkelsen i mars i fjor, der et tsjekkisk turfølge skadeskjøt en isbjørn som tok seg inn i teltleiren på morgenen. Sysselmannen vedtok samme dag å avlive det skadeskutte dyret.

Samtidig var det tunge trafikkdrivere også i 2014, hvor en student falt ned i en 20-25 meter dyp bresprekk og måtte reddes ut, og en isbjørn som tok seg inn til bebyggelsen i Longyearbyen.

Betalt innhold

Svalbardposten.no hadde et fall i trafikken etter at avisen i september 2012 innførte betalingsmur. Avisen har fortsatt med denne politikken, og selv om litt av innholdet er gratis, tar avisen fremdeles betalt for journalistikken. De gode lesersakene er forbeholdt abonnentene i inn- og utland.

De norske leserne er i flertall, siden hovedparten av sakene er på norsk, men leserne fra USA og Storbritannia har økt mye etter at Svalbardposten begynte med engelskspråklige versjoner av innholdet. Denne gruppa er nå den nest største, og sto for 8,5 prosent av trafikken i 2015. Svenske lesere er den tredje største lesergruppen på svalbardposten.no, og utgjorde om lag fem prosent.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!