Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidenes år for svalbardposten.no

Forsiden på svalbardposten.no FOTO: Skjermdump

Tidenes år for svalbardposten.no

2015 ble rekordår for svalbardposten.no, med over 3,4 millioner sidevisninger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.02.2016 kl 22:17

8. mars legger Mediebedriftenes landsforening (MBL) og Landslaget for lokalaviser (LLA) fram medietallene for dags-, uke- og fagpressen i Norge. I tillegg til opplaget, viser oversikten lesertallene for de ulike mediene.

Svalbardposten.no inngår ikke i oversikten til TNS Gallup, og lesertallene kommer derfor ikke med i denne oversikten.

Isbjørn og snøskred

Svalbardposten har imidlertid all grunn til å være fornøyd med tallene for året som gikk. Ifølge analyseverktøyet Google Analytics hadde svalbardposten.no til sammen 3.460.065 sidevisninger i 2015. Det er en økning på over 45 prosent fra året i forveien, da fasiten ble 2.373.260 sidevisninger.

Det fatale snøskredet er en viktig årsak til økningen i lesertallet. En annen hendelse som førte til stor trafikk, var hendelsen før solformørkelsen i mars i fjor, der et tsjekkisk turfølge skadeskjøt en isbjørn som tok seg inn i teltleiren på morgenen. Sysselmannen vedtok samme dag å avlive det skadeskutte dyret.

Samtidig var det tunge trafikkdrivere også i 2014, hvor en student falt ned i en 20-25 meter dyp bresprekk og måtte reddes ut, og en isbjørn som tok seg inn til bebyggelsen i Longyearbyen.

Betalt innhold

Svalbardposten.no hadde et fall i trafikken etter at avisen i september 2012 innførte betalingsmur. Avisen har fortsatt med denne politikken, og selv om litt av innholdet er gratis, tar avisen fremdeles betalt for journalistikken. De gode lesersakene er forbeholdt abonnentene i inn- og utland.

De norske leserne er i flertall, siden hovedparten av sakene er på norsk, men leserne fra USA og Storbritannia har økt mye etter at Svalbardposten begynte med engelskspråklige versjoner av innholdet. Denne gruppa er nå den nest største, og sto for 8,5 prosent av trafikken i 2015. Svenske lesere er den tredje største lesergruppen på svalbardposten.no, og utgjorde om lag fem prosent.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!