Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tidenes år for svalbardposten.no

Forsiden på svalbardposten.no FOTO: Skjermdump

Tidenes år for svalbardposten.no

2015 ble rekordår for svalbardposten.no, med over 3,4 millioner sidevisninger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.02.2016 kl 22:17

8. mars legger Mediebedriftenes landsforening (MBL) og Landslaget for lokalaviser (LLA) fram medietallene for dags-, uke- og fagpressen i Norge. I tillegg til opplaget, viser oversikten lesertallene for de ulike mediene.

Svalbardposten.no inngår ikke i oversikten til TNS Gallup, og lesertallene kommer derfor ikke med i denne oversikten.

Isbjørn og snøskred

Svalbardposten har imidlertid all grunn til å være fornøyd med tallene for året som gikk. Ifølge analyseverktøyet Google Analytics hadde svalbardposten.no til sammen 3.460.065 sidevisninger i 2015. Det er en økning på over 45 prosent fra året i forveien, da fasiten ble 2.373.260 sidevisninger.

Det fatale snøskredet er en viktig årsak til økningen i lesertallet. En annen hendelse som førte til stor trafikk, var hendelsen før solformørkelsen i mars i fjor, der et tsjekkisk turfølge skadeskjøt en isbjørn som tok seg inn i teltleiren på morgenen. Sysselmannen vedtok samme dag å avlive det skadeskutte dyret.

Samtidig var det tunge trafikkdrivere også i 2014, hvor en student falt ned i en 20-25 meter dyp bresprekk og måtte reddes ut, og en isbjørn som tok seg inn til bebyggelsen i Longyearbyen.

Betalt innhold

Svalbardposten.no hadde et fall i trafikken etter at avisen i september 2012 innførte betalingsmur. Avisen har fortsatt med denne politikken, og selv om litt av innholdet er gratis, tar avisen fremdeles betalt for journalistikken. De gode lesersakene er forbeholdt abonnentene i inn- og utland.

De norske leserne er i flertall, siden hovedparten av sakene er på norsk, men leserne fra USA og Storbritannia har økt mye etter at Svalbardposten begynte med engelskspråklige versjoner av innholdet. Denne gruppa er nå den nest største, og sto for 8,5 prosent av trafikken i 2015. Svenske lesere er den tredje største lesergruppen på svalbardposten.no, og utgjorde om lag fem prosent.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!