Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tid for korkpenger

 

Tid for korkpenger

Torsdag blir det bestemt hvordan årets korkpenger skal fordeles.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.10.2011 kl 11:11

38 søknader om korkpenger er kommet inn i år. Til sammen er det søkt om nærmere 5,6 millioner kroner, mens det bare er 2,7 millioner kroner som skal deles ut. I fjor kom det inn 34 søknader til 2,6 millioner, mot 45 søknader året før.


Nesten alle får

Administrasjonssjef Ivar Undheim i Longyearbyen lokalstyre har behandlet årets søknader. Han har anbefalt at 35 av søkerne får støtte, til sammen 2.176.000 kroner. De resterende 524.000 kronene har administrasjonssjefen overlatt til politikerne å fordele. Korkpengetildelingen skal endelig behandles av Administrasjonsutvalget torsdag.


Ti nye søkere

Ti av søkerne er nye i år, deriblant Longyearbyen golfklubb, som søker om 112.000  til oppgradering og vedlikehold av golfsimulator. De er innstilt til å få 30.000 i korkpenger.
En annen ny søker er Trollsteinens venner, som har søkt om 302.500 til lavvo og sikkerhetsutstyr for ras og bre. De er også innstilt til 30.000 kroner.


Får avslag

Mannskoret Arme Riddere fra Bergen har imidlertid fått avslag på sin søknad om 15.000 kroner til å arrangere gratiskonserter i Longyearbyen. Avslag er også innstilt for Espen Rotevatn, som har søkt om 100.000 til dirigentkurs, og Longyearbyen mobile badstuforening, som ønsker seg 23.663 kroner til bygging av mobil badstue.


Mest penger

Mest penger er foreslått gitt til Svalbard Turn, som får 560.000 til blant annet leie av Svalbardhallen. Nestemann på lista er Kultur- og fritidsforetaket, som får 490.000 til Camp Svalbard, Ungdommens kulturmønstring, lydutstyr og Kunstpause. 

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!