Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tid for korkpenger

 

Tid for korkpenger

Torsdag blir det bestemt hvordan årets korkpenger skal fordeles.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.10.2011 kl 11:11

38 søknader om korkpenger er kommet inn i år. Til sammen er det søkt om nærmere 5,6 millioner kroner, mens det bare er 2,7 millioner kroner som skal deles ut. I fjor kom det inn 34 søknader til 2,6 millioner, mot 45 søknader året før.


Nesten alle får

Administrasjonssjef Ivar Undheim i Longyearbyen lokalstyre har behandlet årets søknader. Han har anbefalt at 35 av søkerne får støtte, til sammen 2.176.000 kroner. De resterende 524.000 kronene har administrasjonssjefen overlatt til politikerne å fordele. Korkpengetildelingen skal endelig behandles av Administrasjonsutvalget torsdag.


Ti nye søkere

Ti av søkerne er nye i år, deriblant Longyearbyen golfklubb, som søker om 112.000  til oppgradering og vedlikehold av golfsimulator. De er innstilt til å få 30.000 i korkpenger.
En annen ny søker er Trollsteinens venner, som har søkt om 302.500 til lavvo og sikkerhetsutstyr for ras og bre. De er også innstilt til 30.000 kroner.

Får avslag

Mannskoret Arme Riddere fra Bergen har imidlertid fått avslag på sin søknad om 15.000 kroner til å arrangere gratiskonserter i Longyearbyen. Avslag er også innstilt for Espen Rotevatn, som har søkt om 100.000 til dirigentkurs, og Longyearbyen mobile badstuforening, som ønsker seg 23.663 kroner til bygging av mobil badstue.


Mest penger

Mest penger er foreslått gitt til Svalbard Turn, som får 560.000 til blant annet leie av Svalbardhallen. Nestemann på lista er Kultur- og fritidsforetaket, som får 490.000 til Camp Svalbard, Ungdommens kulturmønstring, lydutstyr og Kunstpause. 

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!