Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Thriller fra Svalbard

 

Thriller fra Svalbard

Fredag har den svenske filmen «En fiende att dö för» premiere i Sverige. Filmen er delvis spilt inn på Svalbard og er et internasjonalt thrillerdrama.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2012 kl 09:05

Handlingen foregår om bord på et isolert forskningsfartøy under annen verdenskrig, der krigens konflikter utspiller seg.

Fartøyet brukt under innspillingen er det svenske turistskipet «Stockholm», med mange års fartstid på Svalbard.

Fortettet krigsdrama

I omtalen av filmen skriver Svensk Filminstitutt at teorien om at alle verdensdeler en gang hang sammen i et superkontinent ble hyppig diskutert de første årtiene av 1900-tallet. Tross verdenskrigen som nærmet seg besluttet tyske forskere seg for å sette sammen en ekspedisjon for å lete etter bevis på teorien.

Reisen går til Svalbard og ledes av den tyske geologen Friedrich og hans assistent Leni. En svensk og to engelske forskere inngår i handlingen. Det gjør også skipets norske kaptein og den russiske besetningen.

Gode og onde

– Vi kjenner alle til de «onde» nazistene og de «snille» allierte. Så enkelt var det ikke, sier den svenske regissøren Peter Dalle til NTB, hittil mest kjent for sine komedier.

Ifølge TT Spektra har veien fram til ferdig krigsfilm vært lang. Blant annet støttet ikke det svenske filminstituttet Dalles film i starten.

Skuespillere er Axel Prahl, Jeanette Hain, Richard Ulfsäter, Tom Bruke og Allan Corduner.

Se trailer her.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!