Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Thriller fra Svalbard

 

Thriller fra Svalbard

Fredag har den svenske filmen «En fiende att dö för» premiere i Sverige. Filmen er delvis spilt inn på Svalbard og er et internasjonalt thrillerdrama.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2012 kl 09:05

Handlingen foregår om bord på et isolert forskningsfartøy under annen verdenskrig, der krigens konflikter utspiller seg.

Fartøyet brukt under innspillingen er det svenske turistskipet «Stockholm», med mange års fartstid på Svalbard.

Fortettet krigsdrama

I omtalen av filmen skriver Svensk Filminstitutt at teorien om at alle verdensdeler en gang hang sammen i et superkontinent ble hyppig diskutert de første årtiene av 1900-tallet. Tross verdenskrigen som nærmet seg besluttet tyske forskere seg for å sette sammen en ekspedisjon for å lete etter bevis på teorien.

Reisen går til Svalbard og ledes av den tyske geologen Friedrich og hans assistent Leni. En svensk og to engelske forskere inngår i handlingen. Det gjør også skipets norske kaptein og den russiske besetningen.

Gode og onde

– Vi kjenner alle til de «onde» nazistene og de «snille» allierte. Så enkelt var det ikke, sier den svenske regissøren Peter Dalle til NTB, hittil mest kjent for sine komedier.

Ifølge TT Spektra har veien fram til ferdig krigsfilm vært lang. Blant annet støttet ikke det svenske filminstituttet Dalles film i starten.

Skuespillere er Axel Prahl, Jeanette Hain, Richard Ulfsäter, Tom Bruke og Allan Corduner.

Se trailer her.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!