Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Thon vil ha Lompen

Olav Thon (t.h.) besøkte fredag Lompen-senteret i Longyearbyen. Med seg hadde han styremedlem og samboer Sissel Berdal Haga og daglig leder i Amfi Drift AS, Lars Løseth. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Thon vil ha Lompen

Olav Thon er i forhandlinger om å kjøpe Lompensenteret i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2013 kl 14:42

– Lompensenteret er interessant fordi det vil bli det nordligste av alle Thon-gruppens kjøpesentre, og Amfi-gruppen vil med et kjøp ha kongerikets nordligste og sørligste kjøpesenter, forteller Thon og viser til at senterkjeden hans også eier det 170.000 kvadratmeter store Sørlandssenteret i Kristiansand.

– Et Amfi-kjøpesenter på Svalbard blir nok ikke like stort som det. Men det blir mye mer eksotisk, legger han til.

Thon forteller videre at han ikke er helt i mål med forhandlingene med Eiendomsinvestor AS, som eier Lompensenteret. Men han mer enn antyder at han har et sterkt ønske om å få Svalbards eneste kjøpesenter inn i kjeden sin.

– Longyearbyen preges til dels av usikkerhet på grunn av dårlige kullpriser. Er dette rette stedet å investere likevel?

– Jeg kan vanskelig se for meg at dette samfunnet blir avfolket, selv om det skulle gå dårlig med Store Norske. Det er store uutnyttede muligheter innen turistnæringen, og det er allerede et stort forskingsmiljø her. Men det avhenger av myndighetene, sier 90-åringen.

– Det er ingen steder det er så utrykkelig politisk bestemt at det skal være ei bosetting som på Svalbard. Og det er viktig, sier daglig leder i Amfi Drift AS, Lars Løseth.

Foruten Løseth, hadde Thon med seg styremedlem Sissel Berdal Haga til Longyearbyen fredag.

Amfi-gruppen, som eies av Olav Thon Eiendomsselskap ASA er hel- eller deleier av om lag 50 kjøpesentre, samt forvalter av 25 andre sentre for andre eiere, med en samlet omsetning på 57 milliarder kroner.

Lompensenteret har vært til salgs i et drøyt år. Taksten på senteret er 52 millioner kroner.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!