Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Thon tar tak

Lars Løseth (t.v.), Sissel Berdal Haga og Olav Thon da de besøkte senteret for tre uker siden. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Lompensenteret solgt

Thon tar tak

Har planer for Lompensenteret, men holder kortene tett inn til kroppen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2013 kl 12:46

Olav Thons selskaper bygger gjerne monumenter. Også Lompensenteret passer inn i en slik tankegang.

– Fra før har vi kjøpesenter fra Mandal i sør til Alta og Kirkenes i nord. Når vi nå har kjøpt Lompensenteret i Longyearbyen, kan vi si at vi har fått hand over hele kongeriket, sier Lars Løseth som er daglig leder i Amfi-gruppen. Han ser forretningspotensial i Lompensenteret.

– Longyearbyen er ikke Norges største by, men vi ser at innenfor enkelte områder er det meget bra handel. Svalbard er også blitt mer og mer attraktivt som turistområde.

LES OGSÅ: Thons tanker

– På samme måte kan jeg si at Lompensenteret ikke blir Norges største kjøpesenter, men på grunn av god handel på enkelte områder, vil det bli meget interessant for leietakere, sier Lars Løseth.

– Antyder du planer om utvidelse av senteret?

– Vi har ingen slike planer nå. Men vi har tanker som vi ikke vil dele med andre nå.

Med hensyn til framtidig drift er det fortsatt mye som er uklart. Det gjelder også hva senteret skal hete. Løseth avkrefter at man etter nyttår skrur opp neonskilt med Amfi-logoen og navnet «Lompen Amfi».

– Hvis senteret skal endre navn under vårt eierskap, der Amfi skal bli en del av navnet, må vi finne ut at det er riktig å gjøre det. Det skjer uansett ikke uten at leietakerne har ei positiv oppfatning om dette, sier Løseth.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!