Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Thon tar tak

Lars Løseth (t.v.), Sissel Berdal Haga og Olav Thon da de besøkte senteret for tre uker siden. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Lompensenteret solgt

Thon tar tak

Har planer for Lompensenteret, men holder kortene tett inn til kroppen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.11.2013 kl 12:46

Olav Thons selskaper bygger gjerne monumenter. Også Lompensenteret passer inn i en slik tankegang.

– Fra før har vi kjøpesenter fra Mandal i sør til Alta og Kirkenes i nord. Når vi nå har kjøpt Lompensenteret i Longyearbyen, kan vi si at vi har fått hand over hele kongeriket, sier Lars Løseth som er daglig leder i Amfi-gruppen. Han ser forretningspotensial i Lompensenteret.

– Longyearbyen er ikke Norges største by, men vi ser at innenfor enkelte områder er det meget bra handel. Svalbard er også blitt mer og mer attraktivt som turistområde.

LES OGSÅ: Thons tanker

– På samme måte kan jeg si at Lompensenteret ikke blir Norges største kjøpesenter, men på grunn av god handel på enkelte områder, vil det bli meget interessant for leietakere, sier Lars Løseth.

– Antyder du planer om utvidelse av senteret?

– Vi har ingen slike planer nå. Men vi har tanker som vi ikke vil dele med andre nå.

Med hensyn til framtidig drift er det fortsatt mye som er uklart. Det gjelder også hva senteret skal hete. Løseth avkrefter at man etter nyttår skrur opp neonskilt med Amfi-logoen og navnet «Lompen Amfi».

– Hvis senteret skal endre navn under vårt eierskap, der Amfi skal bli en del av navnet, må vi finne ut at det er riktig å gjøre det. Det skjer uansett ikke uten at leietakerne har ei positiv oppfatning om dette, sier Løseth.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!