Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Thon Hotel Longyearbyen

Slik så et tidligere utkast til hotell ut. Dette fulgte med en rammesøknad fra i fjor. Nå varsler Sweco at det vil bli sendt en ny rammesøknad for hotellet. FOTO: Transform arkitekter

Thon Hotel Longyearbyen

Bekrefter at det er Thon som skal bygge.

Tekst:

Publisert:

Til nå har ikke Thon Hotels villet bekrefte at de bygger hotell i Longyearbyen. I et referat fra en forhåndskonferanse mellom Sweco og Longyearbyen lokalstyre fra januar i år, slås det imidlertid fast. Det ene av de to hotellene som bygges på Elvesletta skal drives av Thon Hotels, og kalles Thon Hotel Longyearbyen. Bygningen vil i tillegg bestå av spisestedet Kroa som drives av Steakers Svalbard, og skal flytte fra gågata i sentrum hvor de holder til i dag.

Ifølge referatet har utbyggerne som mål å sende inn endelig byggesøknad, en såkalt rammesøknad, innen mars i år. Videre er målet å starte byggearbeidene i løpet av året, slik at hotellet kan stå klart i 2017.

Hotellet er tenkt i tre etasjer.

Svalbardposten kontaktet direktør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels angående hotellbyggingen med spørsmål om planene, men ble ikke ringt tilbake innen deadline. Thorvaldsen skulle i møter om Thon Hotel Longyearbyen denne uken.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!