Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Thon Hotel Longyearbyen

Slik så et tidligere utkast til hotell ut. Dette fulgte med en rammesøknad fra i fjor. Nå varsler Sweco at det vil bli sendt en ny rammesøknad for hotellet. FOTO: Transform arkitekter

Thon Hotel Longyearbyen

Bekrefter at det er Thon som skal bygge.

Tekst:

Publisert:

Til nå har ikke Thon Hotels villet bekrefte at de bygger hotell i Longyearbyen. I et referat fra en forhåndskonferanse mellom Sweco og Longyearbyen lokalstyre fra januar i år, slås det imidlertid fast. Det ene av de to hotellene som bygges på Elvesletta skal drives av Thon Hotels, og kalles Thon Hotel Longyearbyen. Bygningen vil i tillegg bestå av spisestedet Kroa som drives av Steakers Svalbard, og skal flytte fra gågata i sentrum hvor de holder til i dag.

Ifølge referatet har utbyggerne som mål å sende inn endelig byggesøknad, en såkalt rammesøknad, innen mars i år. Videre er målet å starte byggearbeidene i løpet av året, slik at hotellet kan stå klart i 2017.

Hotellet er tenkt i tre etasjer.

Svalbardposten kontaktet direktør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels angående hotellbyggingen med spørsmål om planene, men ble ikke ringt tilbake innen deadline. Thorvaldsen skulle i møter om Thon Hotel Longyearbyen denne uken.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!