Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Thon Hotel Longyearbyen

Slik så et tidligere utkast til hotell ut. Dette fulgte med en rammesøknad fra i fjor. Nå varsler Sweco at det vil bli sendt en ny rammesøknad for hotellet. FOTO: Transform arkitekter

Thon Hotel Longyearbyen

Bekrefter at det er Thon som skal bygge.

Til nå har ikke Thon Hotels villet bekrefte at de bygger hotell i Longyearbyen. I et referat fra en forhåndskonferanse mellom Sweco og Longyearbyen lokalstyre fra januar i år, slås det imidlertid fast. Det ene av de to hotellene som bygges på Elvesletta skal drives av Thon Hotels, og kalles Thon Hotel Longyearbyen. Bygningen vil i tillegg bestå av spisestedet Kroa som drives av Steakers Svalbard, og skal flytte fra gågata i sentrum hvor de holder til i dag.

Ifølge referatet har utbyggerne som mål å sende inn endelig byggesøknad, en såkalt rammesøknad, innen mars i år. Videre er målet å starte byggearbeidene i løpet av året, slik at hotellet kan stå klart i 2017.

Hotellet er tenkt i tre etasjer.

Svalbardposten kontaktet direktør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels angående hotellbyggingen med spørsmål om planene, men ble ikke ringt tilbake innen deadline. Thorvaldsen skulle i møter om Thon Hotel Longyearbyen denne uken.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!