Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Thon Hotel Longyearbyen

Slik så et tidligere utkast til hotell ut. Dette fulgte med en rammesøknad fra i fjor. Nå varsler Sweco at det vil bli sendt en ny rammesøknad for hotellet. FOTO: Transform arkitekter

Thon Hotel Longyearbyen

Bekrefter at det er Thon som skal bygge.

Til nå har ikke Thon Hotels villet bekrefte at de bygger hotell i Longyearbyen. I et referat fra en forhåndskonferanse mellom Sweco og Longyearbyen lokalstyre fra januar i år, slås det imidlertid fast. Det ene av de to hotellene som bygges på Elvesletta skal drives av Thon Hotels, og kalles Thon Hotel Longyearbyen. Bygningen vil i tillegg bestå av spisestedet Kroa som drives av Steakers Svalbard, og skal flytte fra gågata i sentrum hvor de holder til i dag.

Ifølge referatet har utbyggerne som mål å sende inn endelig byggesøknad, en såkalt rammesøknad, innen mars i år. Videre er målet å starte byggearbeidene i løpet av året, slik at hotellet kan stå klart i 2017.

Hotellet er tenkt i tre etasjer.

Svalbardposten kontaktet direktør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels angående hotellbyggingen med spørsmål om planene, men ble ikke ringt tilbake innen deadline. Thorvaldsen skulle i møter om Thon Hotel Longyearbyen denne uken.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!