Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Thaiprinsesse til byen

Kommer: Thailands prinsesse Maha Chakri Sirindhorn vil oppleve Arktis. FOTO: Abhisit Vejjajiva/Thailands regjering

Thaiprinsesse til byen

Thailands prinsesse Maha Chakri Sirindhorn skal besøke Longyearbyen i mars.

Tekst:

Publisert:

I et brev til Sysselmannen skriver den thailandske ambassadøren Theerakun Niyom at prinsesse Maha Chakri Sirindhorn (58) kommer til Longyearbyen i mars. Hun er datter av kong Bhumibol Adulyadej og dronning Sirikit i Thailand.

Den thailandske ambassaden i Oslo bekrefter besøket, og forteller at prinsessen kommer 12. mars. Programmet for besøket jobber de fremdeles med.


Stiller spørsmål

Ambassadør Theerakun Niyom har diskutert besøket med sysselmann Odd Olsen Ingerø, men skriver i et brev til Sysselmannen at han glemte å forhøre seg om hvilken medisinsk beredskap det vil være på øygruppen under prinsessebesøket.

«Vi ville sette stor pris på om sykehuset på Svalbard blir informert, og at de er klare til å yte medisinsk service under oppholdet», skriver han i brevet.


Vanlig beredskap

Avdelingsleder Aksel Bilicz forteller at de er glade for å bli informert om slike besøk.

– Jeg tror ulike land har ulike tradisjoner. Da den tidligere amerikanske presidenten Jimmy Carter kom, fikk vi besøk av folk som sjekket ut hva sykehuset kunne tilby. Vi får også beskjed når kongelige kommer på besøk, sier Bilizc.

– Har dere ekstra beredskap ved slike besøk?

– Jeg tenker at om de ønsker noe spesielt, må vi få vite om det. Det er greit å vite om slike besøk, men til vanlig har vi normal beredskap, sier avdelingslederen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!