Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Thaiprinsesse til byen

Kommer: Thailands prinsesse Maha Chakri Sirindhorn vil oppleve Arktis. FOTO: Abhisit Vejjajiva/Thailands regjering

Thaiprinsesse til byen

Thailands prinsesse Maha Chakri Sirindhorn skal besøke Longyearbyen i mars.

I et brev til Sysselmannen skriver den thailandske ambassadøren Theerakun Niyom at prinsesse Maha Chakri Sirindhorn (58) kommer til Longyearbyen i mars. Hun er datter av kong Bhumibol Adulyadej og dronning Sirikit i Thailand.

Den thailandske ambassaden i Oslo bekrefter besøket, og forteller at prinsessen kommer 12. mars. Programmet for besøket jobber de fremdeles med.


Stiller spørsmål

Ambassadør Theerakun Niyom har diskutert besøket med sysselmann Odd Olsen Ingerø, men skriver i et brev til Sysselmannen at han glemte å forhøre seg om hvilken medisinsk beredskap det vil være på øygruppen under prinsessebesøket.

«Vi ville sette stor pris på om sykehuset på Svalbard blir informert, og at de er klare til å yte medisinsk service under oppholdet», skriver han i brevet.


Vanlig beredskap

Avdelingsleder Aksel Bilicz forteller at de er glade for å bli informert om slike besøk.

– Jeg tror ulike land har ulike tradisjoner. Da den tidligere amerikanske presidenten Jimmy Carter kom, fikk vi besøk av folk som sjekket ut hva sykehuset kunne tilby. Vi får også beskjed når kongelige kommer på besøk, sier Bilizc.

– Har dere ekstra beredskap ved slike besøk?

– Jeg tenker at om de ønsker noe spesielt, må vi få vite om det. Det er greit å vite om slike besøk, men til vanlig har vi normal beredskap, sier avdelingslederen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!