Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tettet flenge etter grunnstøting

MS "Langøysund" etter grunnstøtingen i Borebukta natt til fredag. FOTO: Constance Andersen

Tettet flenge etter grunnstøting

Her ligger "Langøysund" på skjæret. Passasjerene ble evakuert etter hendelsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.06.2014 kl 02:44

Turbåten ligger nå til kai i Longyearbyen, og får ikke forlate havna før inspektører fra Sjøfartsdirektoratet har godkjent fartøyet etter reparasjonen.

MS "Langøysund" hadde åtte passasjerer, guide og et mannskap på fire om bord da den grunnstøtte i Borebukta fredag kveld. Politiet fikk meldig ti over elleve på kvelden om grunnstøtingen. MS "Polargirl", en annen turbåt, hadde da kommet til og begynt å ta over passasjerene.

– Vi sendte i tillegg ut et helikopter for å avklare situasjonen, opplyser sysselmannsførstebetjent Trond Olsen.

Han opplyser at båten har gått på et undervannsskjær og fått et lite hull under baugen. Det er også konstatert at det ikke oppsto noen form for forurensning.

Rundt klokka to natt til lørdag kom båten seg løs ved egen hjelp, og ligger nå altså i Longyearbyen. Samme natt ble Sjøfartsdirektoratet varslet om hendelsen.

– Det var kontroll på situasjonen og det var snakk om en liten flenge som de tettet selv, sier Olsen, som er ukjent med om skjæret er merket av på offisielle sjøkart.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!