Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tett løp

 

Tett løp

Det var lenge tett løp mellom Arild Olsen og Kåre Hovland, men sistnevne ble til slutt Årets svalbardianer.

Tekst:

Publisert:

Hovland fikk til sammen 1.795 stemmer mot 1.606 til Olsen. Engasjementet har vært over all forventning, og det vært avgitt 5.035 stemmer på nettet. I tillegg har det kommer tolv stemmer på epost og til sist har medlemmene i panelet sagt sitt.

Hver stemme på nett har talt én, hver stemme på epost fem, mens stemmen til hvert medlem i panelet har talt 50 stemmer.

Ni i panelet
I panelet satt Karin Mella, Ole Arve Misund, Mark Sabbatini, Bente Næverdal, Guri Tveito, Morten Ulsnes, Jan Martin Berg, Peter Brugmans og Diana Snibsøer. Det var mange gode kandidater, og her er utdrag fra noen av begrunnelsene:

– Svalbard Turn gir gjennom sine tilbud Longyearbyens befolkning et unikt aktivitetstilbud året rundt. I tillegg står Svalbard Turn for arrangementer som skimaraton og løpemaraton, som i tillegg til å være høyt ansette arrangementer, både gir økt besøk til Svalbard og god reklame.

– Hans Gunnar Skreslett er et godt redskap og en god hjelper med sine sang og musikkferdigheter. Han skaper engasjement, han stiller opp uansett tidspunkt, han får alle til å føle at de hører med i et team, han fremelsker ikke bare de beste. Alt dette gjør han frivillig, han er samlende og skaper en god tone og et godt omdømme for byen vår.

– Christin Kristoffersens innsats det siste året kan vise seg å være det mest betydningsfulle i hennes tid her. Her har hun jobbet nesten ustanselig siden i fjor høst for å sikre støtte og forståelse om krisen i Store Norske og konsekvensene for Longyearbyen.

–  Kåre Hovland er den aldri hvilende leder av Svalbard­hallen, det uten tvil mest populære tilbudet Longyarbyen lokalstyre har til sine innbyggere. (Jeg vet omtrent hvor mange «akkumulerte, annulerte overtidstimer» han har hvert år.) Den støtte han gir i samarbeidet med Svalbard Turn, og den innsats han legger for dagen til skimaraton og andre arrangementer som ikke strengt tatt ligger inn under hans arbeidsinstruks, blir lagt merke til.

– Jeg tenker at de frivillige organisasjonene stiller sterkt i denne sammenhengen, de legger ned mye arbeid på fritida til beste for andre. Ut fra de nominerte vil jeg derfor stemme på Svalbard Turn, hvor mange bidrar med mye ulønnet innsats på fritida. Jobben de gjør er viktig for folkehelsa og for svalbardsamfunnet.

– Anne Lise K. Sandvik har over en genererasjon vist et ekte og dypfølt engasjement både for Longyearbyen-samfunnet og for sine medmennesker.

Siste nytt i Nyheter

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!