Tett i toppen

Seks lag stilte til start i hundelsedeløpet Hilmar Nøis. Under ti sekunder skilte de to første spannene.

Starten gikk ved den gamle nordlysstasjonen i rundt 25 minusgrader.
Publisert

Klokken 10 lørdag gikk starten fra den gamle nordlysstasjonen med fire lag på startsstreken. Noen minutter etter starten var gått, var også de to siste lagene på vei innover Adventdalen mot Passhytta.

Liv Bjørsvik var første spann tilbake i byen, med tiden 2:40:23. Få sekunder bak kom spannet til Lena Danielsen med tiden 2:40:31. Erik Rodesjø kapret tredjeplassen med 2:44.31.

Trått føre

Ifølge Elin M. Lien, som både var arrangør og med på løpet, var føret trått. Ingen klarte å slå Solfrid Håkenstads løyperekord på 2 timer og 22 minutter fra 2011.

Hundesledeløpet Hilmar Nøis ble første gang arrangert av Longyearbyen Hundeklubb i 2010. Løpet har åpen klasse, det vil si at deltakerne selv bestemmer hvor mange hunder de kjører med. Det største spannet lørdag hadde ni hunder, det minste fire hunder.

Obligatorisk hvile

Løpet gikk fra den gamle nordlysstasjonen til Passhytta. Der var det en time obligatorisk hvile for hundene, og en matbit til kjørerne. Deretter satte de kursen tilbake mot Longyearbyen og målgang ved den gamle nordlysstasjonen.

Vinneren av lørdagens løp får fordelen av å starte sist på hundeklubbens hovedløp Trappers Trail i april, og kan dermed «jakte» på de andre hundespannene.

Søndag er det snørekjøringsløp i Bolterdalen, en klasse for de med en hund, og en klasse for de med to hunder.

Resultatliste Hilmar Nøis-løpet:

1. Liv Bjørsvik 2:40:23
2. Lena Danielsen 2:40:31
3. Erik Rodesjø 2:44:31
4. Sini Häiväläinen 2:45:12
5. Hilde Henningsen 2:55:31
6. Elin M. Lien 4:12:31

Powered by Labrador CMS