Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tente julegrana

Mange møtte opp for å være med på å tenne julegrana på torget. Etterpå ble det gang rudt juletreet. FOTO: Monika Aaserud

Tente julegrana

Store og små strømmet til torget søndag for å delta på begivenheten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.12.2013 kl 18:02

Første søndag i advent ble markert med fakkeltog fra Huset og ned til torget. Rett nedenfor Gruve 2b kunne barna putte brev og ønskelister i postkassa til julenissen.

Vel fremme på torget spilte musikere fra Longyearbyen Storband kjente julesanger. Det ble delt ut gløgg og pepperkaker til alle.

I år var det Kristin Furu Grøtting og Sindre Foss Telstø som sammen hadde det ærefulle oppdraget med å tenne julegrana. Førstnevnet fikk oppdraget etter å ha lagt inn det høyeste budet på auksjonen under årets TV-aksjon.

– Det er noe jeg anbefaler. Neste år er det bare å by, forteller hun de fremmøtte rett før stikkontakten settes i og lysene tennes.

Deretter ble det gang rundt juletreet, helt til tre nisser dukket opp med godteposer til alle barna. De sprekseste byttet om til treningstøy og tok fatt på Julemila til Svalbard Turn. De minste koste seg med eventyrstund på biblioteket.

I neste nummer av Svalbardposten kan du lese mer om arrangementet første søndag i advent.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!