Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tente julegrana

Mange møtte opp for å være med på å tenne julegrana på torget. Etterpå ble det gang rudt juletreet. FOTO: Monika Aaserud

Tente julegrana

Store og små strømmet til torget søndag for å delta på begivenheten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.12.2013 kl 18:02

Første søndag i advent ble markert med fakkeltog fra Huset og ned til torget. Rett nedenfor Gruve 2b kunne barna putte brev og ønskelister i postkassa til julenissen.

Vel fremme på torget spilte musikere fra Longyearbyen Storband kjente julesanger. Det ble delt ut gløgg og pepperkaker til alle.

I år var det Kristin Furu Grøtting og Sindre Foss Telstø som sammen hadde det ærefulle oppdraget med å tenne julegrana. Førstnevnet fikk oppdraget etter å ha lagt inn det høyeste budet på auksjonen under årets TV-aksjon.

– Det er noe jeg anbefaler. Neste år er det bare å by, forteller hun de fremmøtte rett før stikkontakten settes i og lysene tennes.

Deretter ble det gang rundt juletreet, helt til tre nisser dukket opp med godteposer til alle barna. De sprekseste byttet om til treningstøy og tok fatt på Julemila til Svalbard Turn. De minste koste seg med eventyrstund på biblioteket.

I neste nummer av Svalbardposten kan du lese mer om arrangementet første søndag i advent.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!