Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Telt som hybel

Studenthybel: Clara Flintrop (25) fra Tyskland har valgt å bruke teltet som studenthybel de fem-seks ukene hun skal studere ved UNIS. FOTO: John Christian Nygaard

Telt som hybel

Den tyske biologistudentet Clara Flintrop (25) har valgt en noe utradisjonell studentbolig mens hun tar et fag ved Unis.

Tekst:

Publisert:

Hun skal riktignok bare være her i fem-seks uker, men Clara Flintrop har valgt å bo i telt istedenfor studenthybel.

– Jeg studerer egentlig i Bremen, og holder på med en mastergrad. Nå har jeg litt ferie, og tenkte jeg ville ta et fag her. Men siden det er «ferie», får jeg ikke noe stipend fra skolen i Tyskland, og da ble det billigst å bo her i telt, sier Clara og smiler i tomannsteltet hun har satt opp på Longyearbyen camping.

Elsker å være utendørs
Med kjøkken og bad tilgjengelig på campingen, og dager fylt med ulike aktiviteter, har det ikke vært noe problem å bo i teltet. Hun får også hjelp av personalet på campingen til å vaske klærne sine.

– Jeg er stort sett bare i teltet når jeg skal sove. Siden jeg bare skal være noen uker på Svalbard, prøver jeg å få gjort mest mulig. Jeg var på ferie her i april også, og da visste jeg at jeg måtte komme tilbake, sier Clara.

Inne i teltet har hun en sovepose på den ene siden, mens den andre brukes som «klesskap». Utenfor kvitrer fuglene og utsikten mot Isfjorden er fantastisk.

– Jeg elsker å være utendørs, og jeg drar ofte på telttur når jeg kan det. Jeg setter også pris på det relativt enkle livet jeg lever her noen uker. Det er godt å komme litt bort fra studiene i Bremen, for jeg har hatt et veldig stressende år.

På campingplassen er det ingen internett-forbindelse, så Clara må opp på flyplassen om det behovet skulle melde seg.

– Det er faktisk noe jeg setter pris på. Da blir det slik at man faktisk setter seg her og snakker med noen, i stede for å sitte og være «sosial» på Facebook. Jeg blir kjent med veldig mange mennesker her, for det kommer og går nye turister hver eneste dag.

Sykkelen ble tatt
For å komme seg fra campingen og inn til sentrum av byen, fikk Clara låne en sykkel av Unis. Den hadde hun glede av helt til hun satte den fra seg uten å låse, i den tro at den neppe ble stjålet på et sted som Longyearbyen.

– Hva som skjedde med sykkelen vet jeg ikke, men plutselig var den borte. Nå går jeg, sitter på med noen fra campingen eller prøver å få haik med biler. Heldigvis er det veldig mange mennesker som stopper og hjelper, så det går som oftest greit å rekke timene på skolen, sier Clara og smiler.

I tillegg til to besøk på Svalbard, har Clara også tilbragt tid i den arktiske delen av Canada for et år siden. Hun forteller at hun er utrolig fasinert av arktiske strøk, og håper at hun en dag kan komme tilbake hit som forsker.

– Jeg håper å lære mer om arktiske strøk, og at jeg en dag kan drive med forskning her oppe.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!