Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Telefonproblemer løst

Onsdag ettermiddag og kveld var det problemer med både fasttelefoner og nødnumre i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.05.2013 kl 16:47

Telenor har hatt to feil på fastlandet, blant annet med en fiberkabel i Oppland. Det medførte problemer med fasttelefon og nødnett i Longyearbyen onsdag kveld. Dermed var det ikke mulig å komme gjennom på nødnumrene 110, 112 og 113, samt Sysselmannens vaktnummer 79 02 12 22.

Ved 22.30-tida så problemet ut til å være løst.

– Telenor har fått rettet den ene feilen, og det ser ut til at vi nærmer oss en normalisering. Vi har fått testet nødnumrene fra fasttelefon nå nettopp, og da kom vi gjennom, sier sysselmannsbetjent Frede Lamo.


Det var sykehuset i Longyearbyen som først meldte fra at deres nødnummer 113 ikke fungerte ved 16.30-tida onsdag. Siden har Telenor jobbet for å prøve å lokalisere nøyaktig hvor feilene lå.


Først torsdag ettermiddag ble feilene løst, og nødnumrene fungerer som normalt igjen.

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!