Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tatt på bryllupssenga

FOTO: Geir Barstein

Tatt på bryllupssenga

Planen til Irina og Haakon var en diskré vielse.

Tekst:

Publisert:

Sist fredag ble Irina og Haakon Gausdal gift oppe hos Sysselmannen. Paret trodde kanskje at det ville bli en diskret begivenhet, uten altfor mye oppmerksomhet og styr. Slik gikk det definitivt ikke.

Mens de var og fikk utført det formelle inne på Skjæringa, benyttet LNS-kollegene anledningen til å parkere det meste av anleggsmaskiner med blinkende gule lys ved bygget.
Til og med Sysselmannen så snitt til å bidra med litt blått og et sireneul da de passerte med vaktbilen.

Det store lyshavet i mørketida fikk enkelte i byen til å gå på Facebook for å spørre om det var sivil ulydlighet på gang utenfor maktens korridorer.

Men det var ikke opprør, bare kjærlighet og to lange rekker med kolleger som på tradisjonelt LNS-vis sto klare for å ta imot det intetanende brudeparet da de kom ut hovedinngangen.

Etter litt innledende forvirring, blygsel, jubel, gratulasjoner, fotografier og kyss, bar det ut på en større kortesje rundt Longyearbyen for å hylle de nygifte.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!