Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tatt for promillekjøring i sentrum

Ringte selv politiet for å få hjelp med bilen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.08.2016 kl 09:14

Lørdag ettermiddag i 17.30-tida kontaktet en mann i 20-årene og en mann i 30-årene Sysselmannen fordi de holdt på å kjøre ut av veien i sentrum av Longyearbyen, og trengte hjelp med bilen så den ikke havna i grøfta.

– Da vi kom for å hjelpe dem, gjennomførte vi også en alkoholtest som indikerte over lovlig grense for promille, sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen.

Det er opprettet sak mot både mannen som kjørte bilen og mannen som satt på. Passasjeren skal nemlig ha vært eier av bilen, og var klar over at sjåføren hadde drukket.

– Låner man bort bilen sin til noen som er beruset, mister man også lappen selv, sier Arnesen.

Han ønsker ikke å si noe om hvor mye promille de to skal ha hatt, da alkotesten ikke er bevismessig gjeldene, men forteller at de to ble kjørt til Longyearbyen sykehus for å gjennomføre en blodprøve. Resultatet fra denne er fortsatt ikke klar. Begge de to skal ha tilhørighet til Svalbard.

Sysselmannsførstebetjenten minner om at det er det samme regelverket her på Svalbard som i resten av Norge når det kommer til promillekjøring.

– Vi har nulltolleranse mot promillekjøring, sier Arnesen.

Promillegrensen i Norge er på 0,2.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!