Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tatt for promillekjøring i sentrum

Ringte selv politiet for å få hjelp med bilen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.08.2016 kl 09:14

Lørdag ettermiddag i 17.30-tida kontaktet en mann i 20-årene og en mann i 30-årene Sysselmannen fordi de holdt på å kjøre ut av veien i sentrum av Longyearbyen, og trengte hjelp med bilen så den ikke havna i grøfta.

– Da vi kom for å hjelpe dem, gjennomførte vi også en alkoholtest som indikerte over lovlig grense for promille, sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen.

Det er opprettet sak mot både mannen som kjørte bilen og mannen som satt på. Passasjeren skal nemlig ha vært eier av bilen, og var klar over at sjåføren hadde drukket.

– Låner man bort bilen sin til noen som er beruset, mister man også lappen selv, sier Arnesen.

Han ønsker ikke å si noe om hvor mye promille de to skal ha hatt, da alkotesten ikke er bevismessig gjeldene, men forteller at de to ble kjørt til Longyearbyen sykehus for å gjennomføre en blodprøve. Resultatet fra denne er fortsatt ikke klar. Begge de to skal ha tilhørighet til Svalbard.

Sysselmannsførstebetjenten minner om at det er det samme regelverket her på Svalbard som i resten av Norge når det kommer til promillekjøring.

– Vi har nulltolleranse mot promillekjøring, sier Arnesen.

Promillegrensen i Norge er på 0,2.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!