Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tatt av snøskred

 

Tatt av snøskred

En mann og en kvinne i 20-årene er brakt til Longyearbyen sykehus med lettere skader etter at de ble tatt av et snøskred mellom Sarkofagen og Larsbreen fredag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

De to gikk til fots og ble ført 50 meter nedover fjellsiden av skredet. Begge er utenlandske statsborgere, og de ringte selv Sysselmannen kl 16.37 og meldte fra om det som hadde skjedd. De to skadde hadde selv klart å ta seg ned til foten av Sarkofagen da Sysselmannen og Røde Kors rykket ut.Nær Longyearbyen

Stedet hvor skredet gikk ligger innerst i Longyeardalen, et par kilometer unna bebyggelsen i Nybyen. Sysselmannen ber folk være oppmerksomme på skredfaren når de begir seg ut i terrenget. Lørdag skal skredgruppen i Røde Kors vurdere det aktuelle områet nærmere.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!