Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tar pakkeløsning i nord

Jens Olav Vestgøte Sæther har en fortid som politiadvokat, påtaleleder, advokat og statsadvokat. I januar overtar han som assisterende sysselmann på Svalbard. FOTO: CF Wesenberg

Tar pakkeløsning i nord

En kombinasjon av jobbutfordringer og spennende omgivelser utgjør en pakke som Jens Olav Vestgøte Sæther ikke kunne si nei til.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2013 kl 08:46

Onsdag takket Jens Olav Vestgøte Sæther (snart 46) ja til jobben som assisterende sysselmann på Svalbard etter Lars Erik Alfheim. Sæther er for tiden statsadvokat ved Oslo statsadvokatembeter.

Spennende pakke

Sæther har vært på Svalbard en gang tidligere, på et statsadvokatkurs i 2010. Det er flere grunner til at han takket ja til nestlederjobben hos Sysselmannen da han fikk tilbudet.

– Det er en spennende og utfordrende jobb hos Sysselmannen. Kanskje er det ikke så mye påtalejobbing på Svalbard som det jeg gjør nå, men det er en kombinasjon av utfordringer. Jobben på Svalbard favner videre hva angår arbeidsoppgaver, og det gleder jeg meg til.

– Svalbard i seg selv er også en del av pakka. Jeg er glad i å bruke naturen. Det blir spennende, sier Sæther.

Variert bakgrunn

Jens Olav Vestgøte Sæther har en variert bakgrunn, med praksis tilbake til 1997. Da jobbet han som politiadvokat og senere påtaleleder i gamle Namdal politidistrikt i Nord-Trøndelag. Han har praktisert som advokat, og de siste årene som statsadvokat.

De årvåkne har fått med seg Sæther som en av aktorene i den kanskje mest omtalte krimsaken i Norge i år, Sigrid-saken som gikk i høst.

Han var også markant i rollen som bistandsadvokat for namsoskvinnen Marita Strøms barn i 2004. Strøm ble drept av sin ektemann i Irak, og Sæther jobbet med å få barna hjem til Norge etter tragedien.

Den nye nestkommanderende hos Sysselmannen kommer fra samme arbeidsplass som nåværende assisterende sysselmann, Lars Erik Alfheim. Sæther medgir at han har rådført seg med Alfheim om jobben, og fått varme anbefalinger.

Tar med familien

Ansettelsen av Jens Olav Vestgøte Sæther fører til fire nye innbyggere i Longyearbyen. Sammen med seg har han kone og to barn på 10 og 13 år.

– Hvordan ser familien på det å flytte til Longyearbyen?

– De gleder seg, og ser fram til å få oppleve samfunnet. Personlig gleder jeg meg veldig, sier Sæther.

Stillingen som assisterende sysselmann er ei to års åremålsstilling, med mulighet for forlengelse.

Jens Olav Vestgøte Sæther skal begynne i stillingen i midten av januar.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!