Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tar pakkeløsning i nord

Jens Olav Vestgøte Sæther har en fortid som politiadvokat, påtaleleder, advokat og statsadvokat. I januar overtar han som assisterende sysselmann på Svalbard. FOTO: CF Wesenberg

Tar pakkeløsning i nord

En kombinasjon av jobbutfordringer og spennende omgivelser utgjør en pakke som Jens Olav Vestgøte Sæther ikke kunne si nei til.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2013 kl 08:46

Onsdag takket Jens Olav Vestgøte Sæther (snart 46) ja til jobben som assisterende sysselmann på Svalbard etter Lars Erik Alfheim. Sæther er for tiden statsadvokat ved Oslo statsadvokatembeter.

Spennende pakke

Sæther har vært på Svalbard en gang tidligere, på et statsadvokatkurs i 2010. Det er flere grunner til at han takket ja til nestlederjobben hos Sysselmannen da han fikk tilbudet.

– Det er en spennende og utfordrende jobb hos Sysselmannen. Kanskje er det ikke så mye påtalejobbing på Svalbard som det jeg gjør nå, men det er en kombinasjon av utfordringer. Jobben på Svalbard favner videre hva angår arbeidsoppgaver, og det gleder jeg meg til.

– Svalbard i seg selv er også en del av pakka. Jeg er glad i å bruke naturen. Det blir spennende, sier Sæther.

Variert bakgrunn

Jens Olav Vestgøte Sæther har en variert bakgrunn, med praksis tilbake til 1997. Da jobbet han som politiadvokat og senere påtaleleder i gamle Namdal politidistrikt i Nord-Trøndelag. Han har praktisert som advokat, og de siste årene som statsadvokat.

De årvåkne har fått med seg Sæther som en av aktorene i den kanskje mest omtalte krimsaken i Norge i år, Sigrid-saken som gikk i høst.

Han var også markant i rollen som bistandsadvokat for namsoskvinnen Marita Strøms barn i 2004. Strøm ble drept av sin ektemann i Irak, og Sæther jobbet med å få barna hjem til Norge etter tragedien.

Den nye nestkommanderende hos Sysselmannen kommer fra samme arbeidsplass som nåværende assisterende sysselmann, Lars Erik Alfheim. Sæther medgir at han har rådført seg med Alfheim om jobben, og fått varme anbefalinger.

Tar med familien

Ansettelsen av Jens Olav Vestgøte Sæther fører til fire nye innbyggere i Longyearbyen. Sammen med seg har han kone og to barn på 10 og 13 år.

– Hvordan ser familien på det å flytte til Longyearbyen?

– De gleder seg, og ser fram til å få oppleve samfunnet. Personlig gleder jeg meg veldig, sier Sæther.

Stillingen som assisterende sysselmann er ei to års åremålsstilling, med mulighet for forlengelse.

Jens Olav Vestgøte Sæther skal begynne i stillingen i midten av januar.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!