Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tar krafttak for CO2-rensing

 

Tar krafttak for CO2-rensing

Høyre vil ha et nytt kraftverk med full CO2-rensing i Longyearbyen. Denne uka har partiet vært på Svalbard-besøk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2012 kl 15:59

I løpet av de siste par dagene har representanter fra Høyre fått en grundig innføring i energisituasjonen og mulighetene for CO2-rensing.

Styrket i troen

I januar foreslo partiet at det skal bygges et nytt kullkraftverk med CO2-rensing og lagring fra dag én. Svalbardoppholdet har ikke gjort partiet mindre optimistisk.

– Vi er styrket i troen på at dette er bra forslag for Svalbard, sier stortingsrepresentant

Nikolai Astrup (H).

Alt til rette

Mens regjeringens prestisjeprosjekt på Mongstad både drar ut i tid og kroner, vil Høyre få på plass det nye verket i Longyearbyen kun i løpet av tre år.

Partiet mener Svalbard er spesielt godt egnet for å bli en slik testlab. Dagens kullkraftverk er over 30 år gammelt og trenger etter hvert omfattende oppgradering. Dessuten er forskermiljøet ved Unis klart til å ta imot karbondioksid og testlagre den i grunnen i Adventdalen.

Høyre-forslaget er nå til behandling i Stortingets energi- og miljøkomité og skal etter planen opp for Stortinget 15. mai.

Les mer om saken i Svalbardposten neste uke. 

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!