Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tar ikke lenger sjansen

Fra "Ta sjansen" i 2011. FOTO: Anders Fjellestad

Tar ikke lenger sjansen

Færre farkoster gjør at Solfestuka må tenke nytt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2014 kl 15:44

På grunn av dalende oppslutning av farkoster i de senere års utgaver av «Ta Sjansen», har arrangørene av Solfestuka 2014 prøvd å tenke nytt. Sammen med Arktisk Naturguide-studiet ønsker de velkommen til «Sollekene».

På sletta nedenfor Vei 238 blir det mange aktiviteter, blant annet solfestløp med hund, klassisk skihopp, jibbing, aking, leker, irsk dans, hip-hop og grillkos. Arrangementet starter 8. mars klokken 14, etter at vi forhåpentligvis har sett sola oppe ved sykehustrappa. Longyearbyen hundeklubb vil la barna prøve seg på snørekjøring med hund, og Longyearbyen Røde Kors Hjelpekorps sørger for at alle har det bra.

Det er det tredje året av Arktisk Naturguide-studentene er med og skaper liv og røre i Longyearbyen under Solfestuka. Prosjektet er ledet av studentene selv. Denne uken var de selvfølgelig ute på tur og langt unna alt av dekning slik at Det skjer-redaksjonen ikke fikk tak i dem. Men studieleder Sigmund Andersen har en klar melding:
– Det blir kjempebra!

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!