Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tar fra egne fond før sammenslåing

FOTO: Anders Fjellestad

Tar fra egne fond før sammenslåing

Fra nyttår legges foretakene ned og alle oppsparte fond går inn i én pott.

Tekst:

Publisert:

Når de tre foretakene Bydrift, Kultur- og fritidsforetaket og Oppvekstforetaket legges ned fra nyttår, vil alle oppsparte fondsmidler slås sammen til ett fond.

Noen måneder før det skjer har alle foretakene vedtatt ekstrainnkjøp for fondspengene. I Administrasjonsutvalget på mandag ble det behandlet tre budsjettkorringer – ett fra hvert foretak.

Kvalitetssjekket

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes avviser at det handler om å bruke opp mest mulig penger før man ikke lenger har kontroll over dem.

– Det er ikke slik at foretakene tømmer kassa og slukker lyset. Jeg har kvalitetssjekket med ulike instanser for å se at behovet er reelt, og har kommet fram til at dette er nødvendige investeringer, sier Saugnes.

Kultur- og fritidsforetaket bruker 705.000 kroner av fondsmidlene. 335.000 kroner går til teknisk utstyr og lift til Kulturhuset, mens 370.000 kroner går til utstyr til treningsrommet, samt nye høyttalere i idrettshallen i Svalbardhallen.

Oppvekstforetaket bruker 300.000 kroner på administrasjonssystemet Visma for barnehage, skole, kulturskole og voksenopplæring, samt 204.000 til en tuberutsjebane i Kullungen barnehage.

Bydrift bruker 8,35 millioner fra fondsmidlene til blant annet refundamentering av trafokiosker, kjøp av boliger, energibesparende gatelys, bygging av veier og avfallscontainere.

Raskere prioriteringer

Argumentet for å bruke fond i stedet for å ta opp nye lån, er at det vil gi lavere avdragsutgifter på lån i årene framover. Fra nyttår er det administrasjonssjef Saugnes som foreslår bevilgninger fra det sammenslåtte fondet.

– Vi vil være i stand til å prioritere raskere enn før, siden det er færre ledd i avgjørelsene, sier Saugnes.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!