Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tar fra egne fond før sammenslåing

FOTO: Anders Fjellestad

Tar fra egne fond før sammenslåing

Fra nyttår legges foretakene ned og alle oppsparte fond går inn i én pott.

Når de tre foretakene Bydrift, Kultur- og fritidsforetaket og Oppvekstforetaket legges ned fra nyttår, vil alle oppsparte fondsmidler slås sammen til ett fond.

Noen måneder før det skjer har alle foretakene vedtatt ekstrainnkjøp for fondspengene. I Administrasjonsutvalget på mandag ble det behandlet tre budsjettkorringer – ett fra hvert foretak.

Kvalitetssjekket

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes avviser at det handler om å bruke opp mest mulig penger før man ikke lenger har kontroll over dem.

– Det er ikke slik at foretakene tømmer kassa og slukker lyset. Jeg har kvalitetssjekket med ulike instanser for å se at behovet er reelt, og har kommet fram til at dette er nødvendige investeringer, sier Saugnes.

Kultur- og fritidsforetaket bruker 705.000 kroner av fondsmidlene. 335.000 kroner går til teknisk utstyr og lift til Kulturhuset, mens 370.000 kroner går til utstyr til treningsrommet, samt nye høyttalere i idrettshallen i Svalbardhallen.

Oppvekstforetaket bruker 300.000 kroner på administrasjonssystemet Visma for barnehage, skole, kulturskole og voksenopplæring, samt 204.000 til en tuberutsjebane i Kullungen barnehage.

Bydrift bruker 8,35 millioner fra fondsmidlene til blant annet refundamentering av trafokiosker, kjøp av boliger, energibesparende gatelys, bygging av veier og avfallscontainere.

Raskere prioriteringer

Argumentet for å bruke fond i stedet for å ta opp nye lån, er at det vil gi lavere avdragsutgifter på lån i årene framover. Fra nyttår er det administrasjonssjef Saugnes som foreslår bevilgninger fra det sammenslåtte fondet.

– Vi vil være i stand til å prioritere raskere enn før, siden det er færre ledd i avgjørelsene, sier Saugnes.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!