Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tar fra egne fond før sammenslåing

FOTO: Anders Fjellestad

Tar fra egne fond før sammenslåing

Fra nyttår legges foretakene ned og alle oppsparte fond går inn i én pott.

Tekst:

Publisert:

Når de tre foretakene Bydrift, Kultur- og fritidsforetaket og Oppvekstforetaket legges ned fra nyttår, vil alle oppsparte fondsmidler slås sammen til ett fond.

Noen måneder før det skjer har alle foretakene vedtatt ekstrainnkjøp for fondspengene. I Administrasjonsutvalget på mandag ble det behandlet tre budsjettkorringer – ett fra hvert foretak.

Kvalitetssjekket

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes avviser at det handler om å bruke opp mest mulig penger før man ikke lenger har kontroll over dem.

– Det er ikke slik at foretakene tømmer kassa og slukker lyset. Jeg har kvalitetssjekket med ulike instanser for å se at behovet er reelt, og har kommet fram til at dette er nødvendige investeringer, sier Saugnes.

Kultur- og fritidsforetaket bruker 705.000 kroner av fondsmidlene. 335.000 kroner går til teknisk utstyr og lift til Kulturhuset, mens 370.000 kroner går til utstyr til treningsrommet, samt nye høyttalere i idrettshallen i Svalbardhallen.

Oppvekstforetaket bruker 300.000 kroner på administrasjonssystemet Visma for barnehage, skole, kulturskole og voksenopplæring, samt 204.000 til en tuberutsjebane i Kullungen barnehage.

Bydrift bruker 8,35 millioner fra fondsmidlene til blant annet refundamentering av trafokiosker, kjøp av boliger, energibesparende gatelys, bygging av veier og avfallscontainere.

Raskere prioriteringer

Argumentet for å bruke fond i stedet for å ta opp nye lån, er at det vil gi lavere avdragsutgifter på lån i årene framover. Fra nyttår er det administrasjonssjef Saugnes som foreslår bevilgninger fra det sammenslåtte fondet.

– Vi vil være i stand til å prioritere raskere enn før, siden det er færre ledd i avgjørelsene, sier Saugnes.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!