Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tar fra egne fond før sammenslåing

FOTO: Anders Fjellestad

Tar fra egne fond før sammenslåing

Fra nyttår legges foretakene ned og alle oppsparte fond går inn i én pott.

Tekst:

Publisert:

Når de tre foretakene Bydrift, Kultur- og fritidsforetaket og Oppvekstforetaket legges ned fra nyttår, vil alle oppsparte fondsmidler slås sammen til ett fond.

Noen måneder før det skjer har alle foretakene vedtatt ekstrainnkjøp for fondspengene. I Administrasjonsutvalget på mandag ble det behandlet tre budsjettkorringer – ett fra hvert foretak.

Kvalitetssjekket

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes avviser at det handler om å bruke opp mest mulig penger før man ikke lenger har kontroll over dem.

– Det er ikke slik at foretakene tømmer kassa og slukker lyset. Jeg har kvalitetssjekket med ulike instanser for å se at behovet er reelt, og har kommet fram til at dette er nødvendige investeringer, sier Saugnes.

Kultur- og fritidsforetaket bruker 705.000 kroner av fondsmidlene. 335.000 kroner går til teknisk utstyr og lift til Kulturhuset, mens 370.000 kroner går til utstyr til treningsrommet, samt nye høyttalere i idrettshallen i Svalbardhallen.

Oppvekstforetaket bruker 300.000 kroner på administrasjonssystemet Visma for barnehage, skole, kulturskole og voksenopplæring, samt 204.000 til en tuberutsjebane i Kullungen barnehage.

Bydrift bruker 8,35 millioner fra fondsmidlene til blant annet refundamentering av trafokiosker, kjøp av boliger, energibesparende gatelys, bygging av veier og avfallscontainere.

Raskere prioriteringer

Argumentet for å bruke fond i stedet for å ta opp nye lån, er at det vil gi lavere avdragsutgifter på lån i årene framover. Fra nyttår er det administrasjonssjef Saugnes som foreslår bevilgninger fra det sammenslåtte fondet.

– Vi vil være i stand til å prioritere raskere enn før, siden det er færre ledd i avgjørelsene, sier Saugnes.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!