Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tar fra egne fond før sammenslåing

FOTO: Anders Fjellestad

Tar fra egne fond før sammenslåing

Fra nyttår legges foretakene ned og alle oppsparte fond går inn i én pott.

Når de tre foretakene Bydrift, Kultur- og fritidsforetaket og Oppvekstforetaket legges ned fra nyttår, vil alle oppsparte fondsmidler slås sammen til ett fond.

Noen måneder før det skjer har alle foretakene vedtatt ekstrainnkjøp for fondspengene. I Administrasjonsutvalget på mandag ble det behandlet tre budsjettkorringer – ett fra hvert foretak.

Kvalitetssjekket

Administrasjonssjef Lars Ole Saugnes avviser at det handler om å bruke opp mest mulig penger før man ikke lenger har kontroll over dem.

– Det er ikke slik at foretakene tømmer kassa og slukker lyset. Jeg har kvalitetssjekket med ulike instanser for å se at behovet er reelt, og har kommet fram til at dette er nødvendige investeringer, sier Saugnes.

Kultur- og fritidsforetaket bruker 705.000 kroner av fondsmidlene. 335.000 kroner går til teknisk utstyr og lift til Kulturhuset, mens 370.000 kroner går til utstyr til treningsrommet, samt nye høyttalere i idrettshallen i Svalbardhallen.

Oppvekstforetaket bruker 300.000 kroner på administrasjonssystemet Visma for barnehage, skole, kulturskole og voksenopplæring, samt 204.000 til en tuberutsjebane i Kullungen barnehage.

Bydrift bruker 8,35 millioner fra fondsmidlene til blant annet refundamentering av trafokiosker, kjøp av boliger, energibesparende gatelys, bygging av veier og avfallscontainere.

Raskere prioriteringer

Argumentet for å bruke fond i stedet for å ta opp nye lån, er at det vil gi lavere avdragsutgifter på lån i årene framover. Fra nyttår er det administrasjonssjef Saugnes som foreslår bevilgninger fra det sammenslåtte fondet.

– Vi vil være i stand til å prioritere raskere enn før, siden det er færre ledd i avgjørelsene, sier Saugnes.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!