Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tar ett år til

«Nordsyssel» har vært Sysselmannens tjenestebåt de siste ti årene. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Tar ett år til

«Nordsyssel» skal gå for Sysselmannen også neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.07.2012 kl 13:08

– Etter forhandlinger har vi inngått avtale med «Nordsyssel» for ett år til, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

I ti år har Sysselmannen leid «Nordsyssel» som tjenestefartøy fra april til november. Blant hovedoppgavene til skipet er beredskap, inspeksjoner og oppsyn. Kontrakten med skipet går ut etter denne sesongen. Sysselmannen lyste derfor ut en ny anbudskonkurranse i vår for utleie av skip én sesong.

Ny kontrakt i 2014

For sesongen 2014 blir det en ny anbudskonkurranse for seks år med opsjon på to pluss to år. Årsaken til at Sysselmannen venter med å utlyse en lengre kontrakt, er at helikoptertjenesten skal oppgraderes til to store helikoptre i 2014.

Det er ikke bestemt hvilke helikoptre som skal benyttes, og Sysselmannen ønsker å forsikre seg om at båten som velges har dekk hvor de nye helikoptrene kan lande.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!