Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tar ett år til

«Nordsyssel» har vært Sysselmannens tjenestebåt de siste ti årene. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Tar ett år til

«Nordsyssel» skal gå for Sysselmannen også neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.07.2012 kl 13:08

– Etter forhandlinger har vi inngått avtale med «Nordsyssel» for ett år til, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

I ti år har Sysselmannen leid «Nordsyssel» som tjenestefartøy fra april til november. Blant hovedoppgavene til skipet er beredskap, inspeksjoner og oppsyn. Kontrakten med skipet går ut etter denne sesongen. Sysselmannen lyste derfor ut en ny anbudskonkurranse i vår for utleie av skip én sesong.

Ny kontrakt i 2014

For sesongen 2014 blir det en ny anbudskonkurranse for seks år med opsjon på to pluss to år. Årsaken til at Sysselmannen venter med å utlyse en lengre kontrakt, er at helikoptertjenesten skal oppgraderes til to store helikoptre i 2014.

Det er ikke bestemt hvilke helikoptre som skal benyttes, og Sysselmannen ønsker å forsikre seg om at båten som velges har dekk hvor de nye helikoptrene kan lande.

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!