Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tapte arbeidsrettssak

Tidligere kommunikasjonssjef i Store Norske, Terje Carlsen, vant ikke fram med søksmålet sitt mot sin tidligere arbeidsgiver. Han er også dømt til å betale saksomkostninger. FOTO: Christopher Engås

Tapte arbeidsrettssak

Nord-Troms tingrett har frikjent Store Norske etter at en tidligere ansatt gikk til sak for ugyldig oppsigelse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2016 kl 09:06

Terje Carlsen (58) hadde sin siste arbeidsdag i Store Norske den 31. mars i år. Opppsigelsen kom som følge av dårlig økonomi i kullselskapet på grunn av lave kullpriser.

Carlsens påstand i søksmålet var at oppsigelsen var usaklig.I tillegg oppfyller han ikke kravene til å oppnå tjenestepensjon fordi han ikke er fylt 60 år, og fordi han har vært ansatt i selskapet i mindre enn 20 år. Carlsen ønsket en pensjonsordning etter tolv år i selskapet.

Tingretten har frifunnet Store Norske for erstatningsansvar overfor Carlsen. Oppsigelsen anses for å være saklig, og de andre forholdene ligger innunder det som bedriftens styringsrett tilsier at den har rett til å utføre.

Carlsen må betale saksomkostninger på i alt 88.475 kroner til sin tidligere arbeidsgiver.

– Utgangspunktet for saken var at jeg og fagforeningen min, Negotia, syntes det var en urimelig forskjellsbehandling med hensyn til førtidspensjon, og vi ville derfor prøve saken rettslig. Nå har retten vurdert saken og konkludert. Det tar jeg til etterretning og godtar uten problemer dommen, som ikke blir anket. Mitt forhold til Store Norske og ledelsen i selskapet har vært og er fortsatt helt utmerket, skriver Carlsen i en epost til Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!