Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tapte arbeidsrettssak

Tidligere kommunikasjonssjef i Store Norske, Terje Carlsen, vant ikke fram med søksmålet sitt mot sin tidligere arbeidsgiver. Han er også dømt til å betale saksomkostninger. FOTO: Christopher Engås

Tapte arbeidsrettssak

Nord-Troms tingrett har frikjent Store Norske etter at en tidligere ansatt gikk til sak for ugyldig oppsigelse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2016 kl 09:06

Terje Carlsen (58) hadde sin siste arbeidsdag i Store Norske den 31. mars i år. Opppsigelsen kom som følge av dårlig økonomi i kullselskapet på grunn av lave kullpriser.

Carlsens påstand i søksmålet var at oppsigelsen var usaklig.I tillegg oppfyller han ikke kravene til å oppnå tjenestepensjon fordi han ikke er fylt 60 år, og fordi han har vært ansatt i selskapet i mindre enn 20 år. Carlsen ønsket en pensjonsordning etter tolv år i selskapet.

Tingretten har frifunnet Store Norske for erstatningsansvar overfor Carlsen. Oppsigelsen anses for å være saklig, og de andre forholdene ligger innunder det som bedriftens styringsrett tilsier at den har rett til å utføre.

Carlsen må betale saksomkostninger på i alt 88.475 kroner til sin tidligere arbeidsgiver.

– Utgangspunktet for saken var at jeg og fagforeningen min, Negotia, syntes det var en urimelig forskjellsbehandling med hensyn til førtidspensjon, og vi ville derfor prøve saken rettslig. Nå har retten vurdert saken og konkludert. Det tar jeg til etterretning og godtar uten problemer dommen, som ikke blir anket. Mitt forhold til Store Norske og ledelsen i selskapet har vært og er fortsatt helt utmerket, skriver Carlsen i en epost til Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!