Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tapte arbeidsrettssak

Tidligere kommunikasjonssjef i Store Norske, Terje Carlsen, vant ikke fram med søksmålet sitt mot sin tidligere arbeidsgiver. Han er også dømt til å betale saksomkostninger. FOTO: Christopher Engås

Tapte arbeidsrettssak

Nord-Troms tingrett har frikjent Store Norske etter at en tidligere ansatt gikk til sak for ugyldig oppsigelse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2016 kl 09:06

Terje Carlsen (58) hadde sin siste arbeidsdag i Store Norske den 31. mars i år. Opppsigelsen kom som følge av dårlig økonomi i kullselskapet på grunn av lave kullpriser.

Carlsens påstand i søksmålet var at oppsigelsen var usaklig.I tillegg oppfyller han ikke kravene til å oppnå tjenestepensjon fordi han ikke er fylt 60 år, og fordi han har vært ansatt i selskapet i mindre enn 20 år. Carlsen ønsket en pensjonsordning etter tolv år i selskapet.

Tingretten har frifunnet Store Norske for erstatningsansvar overfor Carlsen. Oppsigelsen anses for å være saklig, og de andre forholdene ligger innunder det som bedriftens styringsrett tilsier at den har rett til å utføre.

Carlsen må betale saksomkostninger på i alt 88.475 kroner til sin tidligere arbeidsgiver.

– Utgangspunktet for saken var at jeg og fagforeningen min, Negotia, syntes det var en urimelig forskjellsbehandling med hensyn til førtidspensjon, og vi ville derfor prøve saken rettslig. Nå har retten vurdert saken og konkludert. Det tar jeg til etterretning og godtar uten problemer dommen, som ikke blir anket. Mitt forhold til Store Norske og ledelsen i selskapet har vært og er fortsatt helt utmerket, skriver Carlsen i en epost til Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!