Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tapas på busstur

Arctic Tapas skal servere gjestene mat i buss på guidet tur.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.10.2012 kl 13:15

Arctic Tapas vil benytte seg av to busser. Den ene innredet som passasjerbuss med lagringsplass for kaldretter, den andre som et storkjøkken hvor tapasrettene skal lages.

«Selve konseptet går ut på å servere små arktiske delikatesser som supplement til en storslagen guidet busstur mellom Svalbards severdigheter,» skriver Arctic Tapas i en skjenkesøknad til Longyearbyen lokalstyre.

Der ber de om å få servere alkohol til maten. Alkoholen skal i stor grad komme fra lokale mikrobryggerier og vinmakere, samt presentere norsk alkoholkultur og historie, skriver de.

Serveringsbussen skal være mobil, mens kjøkkenbussen i stor grad skal stå på en fast plass. Selskapet har også søkt om turvognløyve.


Flere krav

Longyearbyen lokalstyre (LL) vil ikke behandle noen av søknadene før de har fått mer informasjon.

De presiserer at selskapet blant annet må få godkjent bussene av Mattilsynet før de kan behandle søknaden av skjenkebevilling.

Siden bussene også blir arbeidsplasser, må Arctic Tapas avklare med Arbeidstilsynet hvilke godkjenninger de trenger.

Selskapet må også redegjøre for hvor bussene skal parkeres når de ikke er i drift, det vil si avtale om leie av grunn, samt tilkobling til strøm, vann og avløp. LL ønsker også en bekreftelse på at varer og utstyr lagres på en tilfredsstillende måte.


Fikk støtte

Arctic Tapas fikk i sommer 275.000 kroner fra Innovasjon Norge for å starte tapasbussen i Longyearbyen.

– Vi har vurdert det slik at dette tilbudet er så spesielt at det vil styrke mangfoldet og ikke stjele fra de bedriftene som allerede er i Longyearbyen, sa konstituert direktør for Innovasjon Norges kontor i Troms til Svalbardposten.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!