Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tapas på busstur

Arctic Tapas skal servere gjestene mat i buss på guidet tur.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.10.2012 kl 13:15

Arctic Tapas vil benytte seg av to busser. Den ene innredet som passasjerbuss med lagringsplass for kaldretter, den andre som et storkjøkken hvor tapasrettene skal lages.

«Selve konseptet går ut på å servere små arktiske delikatesser som supplement til en storslagen guidet busstur mellom Svalbards severdigheter,» skriver Arctic Tapas i en skjenkesøknad til Longyearbyen lokalstyre.

Der ber de om å få servere alkohol til maten. Alkoholen skal i stor grad komme fra lokale mikrobryggerier og vinmakere, samt presentere norsk alkoholkultur og historie, skriver de.

Serveringsbussen skal være mobil, mens kjøkkenbussen i stor grad skal stå på en fast plass. Selskapet har også søkt om turvognløyve.


Flere krav

Longyearbyen lokalstyre (LL) vil ikke behandle noen av søknadene før de har fått mer informasjon.

De presiserer at selskapet blant annet må få godkjent bussene av Mattilsynet før de kan behandle søknaden av skjenkebevilling.

Siden bussene også blir arbeidsplasser, må Arctic Tapas avklare med Arbeidstilsynet hvilke godkjenninger de trenger.

Selskapet må også redegjøre for hvor bussene skal parkeres når de ikke er i drift, det vil si avtale om leie av grunn, samt tilkobling til strøm, vann og avløp. LL ønsker også en bekreftelse på at varer og utstyr lagres på en tilfredsstillende måte.


Fikk støtte

Arctic Tapas fikk i sommer 275.000 kroner fra Innovasjon Norge for å starte tapasbussen i Longyearbyen.

– Vi har vurdert det slik at dette tilbudet er så spesielt at det vil styrke mangfoldet og ikke stjele fra de bedriftene som allerede er i Longyearbyen, sa konstituert direktør for Innovasjon Norges kontor i Troms til Svalbardposten.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!