Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tålmodige Lompen-butikker

Pusser opp: Senterforening-leder Marit K. Melby venter spent. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Tålmodige Lompen-butikker

Arkitektene har ennå ikke begynt arbeidet med å utvikle Lompen-senteret.

Tekst:

Publisert:

I fjor høst ble Lompensenteret kjøpt av kjøpesenterkjeden Amfi, som igjen er eid av Olav Thon. Forretningsmannen var selv til stede i Longyearbyen for å se seg om i sitt nordligste kjøpesenter.

Da Amfi-direktør Lars Løseth var tilbake i Longyearbyen over nyttår, uttalte han at arkitektene skulle være i sving i løpet av april. Men ifølge Marit Kristine Melby, som er leder i Lompen Senterforening, tar det nok litt lenger tid.

– Det er nok en stund til det skjer noen endringer. Arkitektene skal komme i juni for å se på mulighetene både inne og ute. Det er en lang prosess, sier Melby, som representerer de rundt 15 forretningene.

– Vi vet jo at alle i Longyearbyen går og tenker ut sine egne løsninger for hvordan det kan bli. Men Thon skal jo tjene penger på dette også, så det blir nok ikke noe treetasjers hus med boblebad på toppen, som noen har fått for seg, sier Melby.

– Har du fått en pekepinn på hva som kommer?

– Vi har fått høre noe, men det blir så mye spekulasjoner at jeg tror jeg holder det for meg selv enn så lenge, sier Melby.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!