Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tålmodige Lompen-butikker

Pusser opp: Senterforening-leder Marit K. Melby venter spent. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Tålmodige Lompen-butikker

Arkitektene har ennå ikke begynt arbeidet med å utvikle Lompen-senteret.

Tekst:

Publisert:

I fjor høst ble Lompensenteret kjøpt av kjøpesenterkjeden Amfi, som igjen er eid av Olav Thon. Forretningsmannen var selv til stede i Longyearbyen for å se seg om i sitt nordligste kjøpesenter.

Da Amfi-direktør Lars Løseth var tilbake i Longyearbyen over nyttår, uttalte han at arkitektene skulle være i sving i løpet av april. Men ifølge Marit Kristine Melby, som er leder i Lompen Senterforening, tar det nok litt lenger tid.

– Det er nok en stund til det skjer noen endringer. Arkitektene skal komme i juni for å se på mulighetene både inne og ute. Det er en lang prosess, sier Melby, som representerer de rundt 15 forretningene.

– Vi vet jo at alle i Longyearbyen går og tenker ut sine egne løsninger for hvordan det kan bli. Men Thon skal jo tjene penger på dette også, så det blir nok ikke noe treetasjers hus med boblebad på toppen, som noen har fått for seg, sier Melby.

– Har du fått en pekepinn på hva som kommer?

– Vi har fått høre noe, men det blir så mye spekulasjoner at jeg tror jeg holder det for meg selv enn så lenge, sier Melby.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!