Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tålmodige Lompen-butikker

Pusser opp: Senterforening-leder Marit K. Melby venter spent. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Tålmodige Lompen-butikker

Arkitektene har ennå ikke begynt arbeidet med å utvikle Lompen-senteret.

Tekst:

Publisert:

I fjor høst ble Lompensenteret kjøpt av kjøpesenterkjeden Amfi, som igjen er eid av Olav Thon. Forretningsmannen var selv til stede i Longyearbyen for å se seg om i sitt nordligste kjøpesenter.

Da Amfi-direktør Lars Løseth var tilbake i Longyearbyen over nyttår, uttalte han at arkitektene skulle være i sving i løpet av april. Men ifølge Marit Kristine Melby, som er leder i Lompen Senterforening, tar det nok litt lenger tid.

– Det er nok en stund til det skjer noen endringer. Arkitektene skal komme i juni for å se på mulighetene både inne og ute. Det er en lang prosess, sier Melby, som representerer de rundt 15 forretningene.

– Vi vet jo at alle i Longyearbyen går og tenker ut sine egne løsninger for hvordan det kan bli. Men Thon skal jo tjene penger på dette også, så det blir nok ikke noe treetasjers hus med boblebad på toppen, som noen har fått for seg, sier Melby.

– Har du fått en pekepinn på hva som kommer?

– Vi har fått høre noe, men det blir så mye spekulasjoner at jeg tror jeg holder det for meg selv enn så lenge, sier Melby.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!