Takker «G.O. Sars» for innsatsen

Forskningsskipet «G.O. Sars» fant helikoptervraket. Mandag ettermiddag ble det frigitt fra søket av Sysselmannen.

Forskningsskipet «G.O. Sars» har deltatt i søket etter helikopterulykken torsdag 26. oktober. Det var dette skipet som lokaliserte helikoptervraket. Nå er de tatt ut av søket av Sysselmannen.
Publisert

Torsdag 26. oktober styrtet et russisk helikopter like utenfor Heerodden. Dagen etter ble forskningsskipet «G.O. Sars» som tilhører Havforskningsinstituttet avgitt til Sysselmannen, for å delta i rednings- og søkearbeidet. Det var dette skipet som fant helikoptervraket, som lå på 209 meters dyp, cirka 2 kilometer nordøst for Heerodden.

– Innsatsen til «G.O. Sars» har vært til uvurderlig nytte, og vi er svært glade for at Havforskningsinstituttet var fleksibel og stilte denne viktige ressursen til disposisjon for oss. Vi er også veldig takknemlig for at mannskapet har stilt opp i et krevende arbeid, et arbeid som er svært annerledes fra det de holder på med til daglig, sier sysselmann Kjerstin Askholt i en pressemelding

«G.O. Sars» var på tokt for Mareano da fartøyet ble bedt om delta i rednings- og søkeoperasjonen. Denne jobben skal nå tas opp igjen, men først skal skipet inn til Longyearbyen.

– Mannskapet skal få en velfortjent hvil. I tillegg kommer det tokt-personell til Svalbard i løpet av tirsdag, og vi regner med at båt, mannskap og fonskningspersonell er klare til å gjenoppta Mareano-toktet i løpet av onsdag, sier sjefen for Havforskningsinstituttets rederiavdeling, Per Nieuwejaar i pressemeldingen.

Havforskningsdirektør Sissel Rogne takket mannskapet som har stått på i en vanskelig situasjon.

– Det skulle bare mangle at vi ikke skulle stille opp i en slik situasjon. Jeg tror også at dette ikke bare var viktig for russerne, men også for Norge som nasjon er det viktig at vi viser samhold i slike situasjoner, sier hun i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS