Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Ta rutefly, pilot

Da småflypiloten klaget avslaget om å fly til Svalbard, slo Sysselmannen opp i rutetabellen til SAS.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2014 kl 22:48

En tysk privatflyger har fått avlag på flygning til Svalbard. Flygeren planlegger å fly med et enmotors småfly fra Düsseldorf til Longyearbyen via Tromsø, og skrev i søknaden han i tillegg til å være en «lidenskaplig pilot» som vil se vakker natur, skal selge utstyr til storkjøkken. Sysselmannen har avslått søknaden fordi hensikten med turen i første rekke har vært turisme, og fordi møter med hensikt å selge kjøkkenutstyr til hotellene, ikke kan ansees som sterk næringsinteresse på Svalbard.

Da flygeren klaget avslaget inn for Miljødirektoratet i begynnelsen av mars, fastslo han at han dette var en ren forretningreise og at selskapet bygger kjøkkener i «alle verdenshjørner».

Heller ikke dette holdt for Sysselmannen, som dermed har tatt seg bryet med å sjekke hva en flybillett fra Düsseldorf til Longyearbyen koster i et aktuelle tidsrommet (12.402 kroner tur/retur) og reisetid.

«En flyreise med SAS vil forøvrig ta i underkant av åtte timer hver vei, mens flyturen med hans eget fly vil ta to til tre dager ifølge søkers egen opplysninger», heter det i Sysselmannens svarbrev til Miljødirektoratet, som skal behandle anken.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!