Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Ta rutefly, pilot

Da småflypiloten klaget avslaget om å fly til Svalbard, slo Sysselmannen opp i rutetabellen til SAS.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2014 kl 22:48

En tysk privatflyger har fått avlag på flygning til Svalbard. Flygeren planlegger å fly med et enmotors småfly fra Düsseldorf til Longyearbyen via Tromsø, og skrev i søknaden han i tillegg til å være en «lidenskaplig pilot» som vil se vakker natur, skal selge utstyr til storkjøkken. Sysselmannen har avslått søknaden fordi hensikten med turen i første rekke har vært turisme, og fordi møter med hensikt å selge kjøkkenutstyr til hotellene, ikke kan ansees som sterk næringsinteresse på Svalbard.

Da flygeren klaget avslaget inn for Miljødirektoratet i begynnelsen av mars, fastslo han at han dette var en ren forretningreise og at selskapet bygger kjøkkener i «alle verdenshjørner».

Heller ikke dette holdt for Sysselmannen, som dermed har tatt seg bryet med å sjekke hva en flybillett fra Düsseldorf til Longyearbyen koster i et aktuelle tidsrommet (12.402 kroner tur/retur) og reisetid.

«En flyreise med SAS vil forøvrig ta i underkant av åtte timer hver vei, mens flyturen med hans eget fly vil ta to til tre dager ifølge søkers egen opplysninger», heter det i Sysselmannens svarbrev til Miljødirektoratet, som skal behandle anken.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!