Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Ta rutefly, pilot

Da småflypiloten klaget avslaget om å fly til Svalbard, slo Sysselmannen opp i rutetabellen til SAS.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2014 kl 22:48

En tysk privatflyger har fått avlag på flygning til Svalbard. Flygeren planlegger å fly med et enmotors småfly fra Düsseldorf til Longyearbyen via Tromsø, og skrev i søknaden han i tillegg til å være en «lidenskaplig pilot» som vil se vakker natur, skal selge utstyr til storkjøkken. Sysselmannen har avslått søknaden fordi hensikten med turen i første rekke har vært turisme, og fordi møter med hensikt å selge kjøkkenutstyr til hotellene, ikke kan ansees som sterk næringsinteresse på Svalbard.

Da flygeren klaget avslaget inn for Miljødirektoratet i begynnelsen av mars, fastslo han at han dette var en ren forretningreise og at selskapet bygger kjøkkener i «alle verdenshjørner».

Heller ikke dette holdt for Sysselmannen, som dermed har tatt seg bryet med å sjekke hva en flybillett fra Düsseldorf til Longyearbyen koster i et aktuelle tidsrommet (12.402 kroner tur/retur) og reisetid.

«En flyreise med SAS vil forøvrig ta i underkant av åtte timer hver vei, mens flyturen med hans eget fly vil ta to til tre dager ifølge søkers egen opplysninger», heter det i Sysselmannens svarbrev til Miljødirektoratet, som skal behandle anken.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!