Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Ta rutefly, pilot

Da småflypiloten klaget avslaget om å fly til Svalbard, slo Sysselmannen opp i rutetabellen til SAS.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2014 kl 22:48

En tysk privatflyger har fått avlag på flygning til Svalbard. Flygeren planlegger å fly med et enmotors småfly fra Düsseldorf til Longyearbyen via Tromsø, og skrev i søknaden han i tillegg til å være en «lidenskaplig pilot» som vil se vakker natur, skal selge utstyr til storkjøkken. Sysselmannen har avslått søknaden fordi hensikten med turen i første rekke har vært turisme, og fordi møter med hensikt å selge kjøkkenutstyr til hotellene, ikke kan ansees som sterk næringsinteresse på Svalbard.

Da flygeren klaget avslaget inn for Miljødirektoratet i begynnelsen av mars, fastslo han at han dette var en ren forretningreise og at selskapet bygger kjøkkener i «alle verdenshjørner».

Heller ikke dette holdt for Sysselmannen, som dermed har tatt seg bryet med å sjekke hva en flybillett fra Düsseldorf til Longyearbyen koster i et aktuelle tidsrommet (12.402 kroner tur/retur) og reisetid.

«En flyreise med SAS vil forøvrig ta i underkant av åtte timer hver vei, mens flyturen med hans eget fly vil ta to til tre dager ifølge søkers egen opplysninger», heter det i Sysselmannens svarbrev til Miljødirektoratet, som skal behandle anken.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!