Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Ta ekstra hensyn når du er ute og kjører

Sysselmannen hadde i dag trafikkontroll ved Polarflokken barnehage i forbindelse med skolestart. FOTO: Trond Olsen / Sysselmannen

Skolebarna er tilbake:

– Ta ekstra hensyn når du er ute og kjører

Sysselmannen har startet «Aksjon skolevei».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.08.2015 kl 15:11

Det er skolestart, og Sysselmannen avholdt torsdag morgen trafikkontroll i området ved Polarflokken barnehage for å passe på de små.

– «Aksjon skolevei» er en prioritet for politiet i hele landet, også hos oss. Unger har ikke en godt utvikla trafikkforståelse, og vår oppfordring er at bilister tar ekstra hensyn når de kjører på skoleveien, sier sysselmannsbetjent Thor-Arild Hansen til Svalbardposten.

Dagens trafikkbilde gikk «pent og pyntelig for seg», uten noen form for reaksjoner fra ordensmakta. Hansen sier de vil fortsette kontrollene i ukene som kommer.

– Vi legger vekt på synlighet, med mål om å gjøre skoleveien trygg. Pass på farten og vær ekstra oppmerksom når du er ute og kjører, sier Hansen.

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!