Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Ta ekstra hensyn når du er ute og kjører

Sysselmannen hadde i dag trafikkontroll ved Polarflokken barnehage i forbindelse med skolestart. FOTO: Trond Olsen / Sysselmannen

Skolebarna er tilbake:

– Ta ekstra hensyn når du er ute og kjører

Sysselmannen har startet «Aksjon skolevei».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.08.2015 kl 15:11

Det er skolestart, og Sysselmannen avholdt torsdag morgen trafikkontroll i området ved Polarflokken barnehage for å passe på de små.

– «Aksjon skolevei» er en prioritet for politiet i hele landet, også hos oss. Unger har ikke en godt utvikla trafikkforståelse, og vår oppfordring er at bilister tar ekstra hensyn når de kjører på skoleveien, sier sysselmannsbetjent Thor-Arild Hansen til Svalbardposten.

Dagens trafikkbilde gikk «pent og pyntelig for seg», uten noen form for reaksjoner fra ordensmakta. Hansen sier de vil fortsette kontrollene i ukene som kommer.

– Vi legger vekt på synlighet, med mål om å gjøre skoleveien trygg. Pass på farten og vær ekstra oppmerksom når du er ute og kjører, sier Hansen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!