Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Ta ekstra hensyn når du er ute og kjører

Sysselmannen hadde i dag trafikkontroll ved Polarflokken barnehage i forbindelse med skolestart. FOTO: Trond Olsen / Sysselmannen

Skolebarna er tilbake:

– Ta ekstra hensyn når du er ute og kjører

Sysselmannen har startet «Aksjon skolevei».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.08.2015 kl 15:11

Det er skolestart, og Sysselmannen avholdt torsdag morgen trafikkontroll i området ved Polarflokken barnehage for å passe på de små.

– «Aksjon skolevei» er en prioritet for politiet i hele landet, også hos oss. Unger har ikke en godt utvikla trafikkforståelse, og vår oppfordring er at bilister tar ekstra hensyn når de kjører på skoleveien, sier sysselmannsbetjent Thor-Arild Hansen til Svalbardposten.

Dagens trafikkbilde gikk «pent og pyntelig for seg», uten noen form for reaksjoner fra ordensmakta. Hansen sier de vil fortsette kontrollene i ukene som kommer.

– Vi legger vekt på synlighet, med mål om å gjøre skoleveien trygg. Pass på farten og vær ekstra oppmerksom når du er ute og kjører, sier Hansen.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!