Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sysselmannsskipet lagt i opplag

«Polarsyssel» i Mushamna i forbindelse med sommerens ryddetokt. FOTO: Geir Barstein

Sysselmannsskipet lagt i opplag

"Polarsyssel" får merke oppdragstørken i offshorenæringen. Lyspunktet er en forlenget sesong på Svalbard neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2015 kl 17:09

Sysselmannsskipet var ferdig med årets oppdrag for Sysselmannen 30. oktober, og seilte deretter ned til fastlandet. 90 skip i offshoreservice-segmentet, hovedsaklig supplyskip og ankerhåndteringsskip, ligger for tiden i opplag ulike steder langs norskekysten,ifølge en oversikt fra nettstedet marine.no.

Administerende direktør i rederiet Fafnir, som eier «Polarsyssel», Steingrimur Erlingsson, har jobbet lenge med å finne nye oppdrag før skipet igjen skal i tjeneste på Svalbard våren 2016.

Utfordringen er at mye utstyr, blant annet helikopterdekket, må monteres av og på, og at perioden mellom Svalbard og fastlandet sannsynligvis blir kortere på grunn av ekstratildelingene i statsbudsjettet.

I statsbudsjettet for 2016 foreslo regjeringen å øke tilskuddet til Sysselmannens transporttjeneste med 13,5 prosent til 193.640.000 kroner. I dette ligger blant annet en utvidelse av sesongen for «Polarsyssel» fra seks til ni måneder i året. Målet er å styrke innsatsen og beredskapen i nord, blant annet som følge av den forventede økningen i skipstrafikken rundt Svalbard.

Det er også klart at «Polarsyssel» vil få en mer sentral rolle i beredskapen i nord, og bli den viktigste innsatsfaktoren i beredskapen mot akutt oljeforurensning på Svalbard. I mai sa beredskapsdirektør Johan Marius Ly til Svalbardposten at Kystverket vil videreutvikle skipet til et autonomt system, altså et skip som er så godt utstyrt at det kan bekjempe oljeforurensning på egen hånd.

Siste nytt i Nyheter

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

 
– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!