Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sysselmannsskipet lagt i opplag

«Polarsyssel» i Mushamna i forbindelse med sommerens ryddetokt. FOTO: Geir Barstein

Sysselmannsskipet lagt i opplag

"Polarsyssel" får merke oppdragstørken i offshorenæringen. Lyspunktet er en forlenget sesong på Svalbard neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2015 kl 17:09

Sysselmannsskipet var ferdig med årets oppdrag for Sysselmannen 30. oktober, og seilte deretter ned til fastlandet. 90 skip i offshoreservice-segmentet, hovedsaklig supplyskip og ankerhåndteringsskip, ligger for tiden i opplag ulike steder langs norskekysten,ifølge en oversikt fra nettstedet marine.no.

Administerende direktør i rederiet Fafnir, som eier «Polarsyssel», Steingrimur Erlingsson, har jobbet lenge med å finne nye oppdrag før skipet igjen skal i tjeneste på Svalbard våren 2016.

Utfordringen er at mye utstyr, blant annet helikopterdekket, må monteres av og på, og at perioden mellom Svalbard og fastlandet sannsynligvis blir kortere på grunn av ekstratildelingene i statsbudsjettet.

I statsbudsjettet for 2016 foreslo regjeringen å øke tilskuddet til Sysselmannens transporttjeneste med 13,5 prosent til 193.640.000 kroner. I dette ligger blant annet en utvidelse av sesongen for «Polarsyssel» fra seks til ni måneder i året. Målet er å styrke innsatsen og beredskapen i nord, blant annet som følge av den forventede økningen i skipstrafikken rundt Svalbard.

Det er også klart at «Polarsyssel» vil få en mer sentral rolle i beredskapen i nord, og bli den viktigste innsatsfaktoren i beredskapen mot akutt oljeforurensning på Svalbard. I mai sa beredskapsdirektør Johan Marius Ly til Svalbardposten at Kystverket vil videreutvikle skipet til et autonomt system, altså et skip som er så godt utstyrt at det kan bekjempe oljeforurensning på egen hånd.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!