Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sysselmannsskipet lagt i opplag

«Polarsyssel» i Mushamna i forbindelse med sommerens ryddetokt. FOTO: Geir Barstein

Sysselmannsskipet lagt i opplag

"Polarsyssel" får merke oppdragstørken i offshorenæringen. Lyspunktet er en forlenget sesong på Svalbard neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2015 kl 17:09

Sysselmannsskipet var ferdig med årets oppdrag for Sysselmannen 30. oktober, og seilte deretter ned til fastlandet. 90 skip i offshoreservice-segmentet, hovedsaklig supplyskip og ankerhåndteringsskip, ligger for tiden i opplag ulike steder langs norskekysten,ifølge en oversikt fra nettstedet marine.no.

Administerende direktør i rederiet Fafnir, som eier «Polarsyssel», Steingrimur Erlingsson, har jobbet lenge med å finne nye oppdrag før skipet igjen skal i tjeneste på Svalbard våren 2016.

Utfordringen er at mye utstyr, blant annet helikopterdekket, må monteres av og på, og at perioden mellom Svalbard og fastlandet sannsynligvis blir kortere på grunn av ekstratildelingene i statsbudsjettet.

I statsbudsjettet for 2016 foreslo regjeringen å øke tilskuddet til Sysselmannens transporttjeneste med 13,5 prosent til 193.640.000 kroner. I dette ligger blant annet en utvidelse av sesongen for «Polarsyssel» fra seks til ni måneder i året. Målet er å styrke innsatsen og beredskapen i nord, blant annet som følge av den forventede økningen i skipstrafikken rundt Svalbard.

Det er også klart at «Polarsyssel» vil få en mer sentral rolle i beredskapen i nord, og bli den viktigste innsatsfaktoren i beredskapen mot akutt oljeforurensning på Svalbard. I mai sa beredskapsdirektør Johan Marius Ly til Svalbardposten at Kystverket vil videreutvikle skipet til et autonomt system, altså et skip som er så godt utstyrt at det kan bekjempe oljeforurensning på egen hånd.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!