Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sysselmannsskipet lagt i opplag

«Polarsyssel» i Mushamna i forbindelse med sommerens ryddetokt. FOTO: Geir Barstein

Sysselmannsskipet lagt i opplag

"Polarsyssel" får merke oppdragstørken i offshorenæringen. Lyspunktet er en forlenget sesong på Svalbard neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2015 kl 17:09

Sysselmannsskipet var ferdig med årets oppdrag for Sysselmannen 30. oktober, og seilte deretter ned til fastlandet. 90 skip i offshoreservice-segmentet, hovedsaklig supplyskip og ankerhåndteringsskip, ligger for tiden i opplag ulike steder langs norskekysten,ifølge en oversikt fra nettstedet marine.no.

Administerende direktør i rederiet Fafnir, som eier «Polarsyssel», Steingrimur Erlingsson, har jobbet lenge med å finne nye oppdrag før skipet igjen skal i tjeneste på Svalbard våren 2016.

Utfordringen er at mye utstyr, blant annet helikopterdekket, må monteres av og på, og at perioden mellom Svalbard og fastlandet sannsynligvis blir kortere på grunn av ekstratildelingene i statsbudsjettet.

I statsbudsjettet for 2016 foreslo regjeringen å øke tilskuddet til Sysselmannens transporttjeneste med 13,5 prosent til 193.640.000 kroner. I dette ligger blant annet en utvidelse av sesongen for «Polarsyssel» fra seks til ni måneder i året. Målet er å styrke innsatsen og beredskapen i nord, blant annet som følge av den forventede økningen i skipstrafikken rundt Svalbard.

Det er også klart at «Polarsyssel» vil få en mer sentral rolle i beredskapen i nord, og bli den viktigste innsatsfaktoren i beredskapen mot akutt oljeforurensning på Svalbard. I mai sa beredskapsdirektør Johan Marius Ly til Svalbardposten at Kystverket vil videreutvikle skipet til et autonomt system, altså et skip som er så godt utstyrt at det kan bekjempe oljeforurensning på egen hånd.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!