Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sysselmannen flytter inn

Administrasjonssjef Sverre Indredavik og sysselmannsførstebetjent Sidsel Svarstad i det nye opreasjonsrommet. Møblene er ikke klare ennå, men rommet var i bruk under Øvelse Svalbard forrige uke. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Sysselmannen flytter inn

Etter å ha hatt bøttekott i badstua, og kontor på treningsrommet og i en leilighet på Skjæringa, har Sysselmannen nå tatt i bruk over 450 nye kvadratmeter.

Tekst:

Publisert:

– Det er sårt tiltrengte lokaler. Kapasiteten var sprengt som den var, og nå har vi fått tre nye politistillinger. I tillegg tilfredsstiller ikke de eksisterende lokalene dagens krav til arkiv, spiserom og arrest, sier administrasjonssjef Sverre Indredavik.

I flere år har Sysselmannen måttet improvisere for å få plass til stadig flere ansatte. I 2009 var vaskerommet blitt kontor. Treningsrommet ble først møterom, så kontor. Lunsjrommet til de ansatte ble møterom, mens badstuen ble tatt i bruk som vaskerom og dusjen som lager. Nå, fem år senere, har Sysselmannens 37 ansatte fått mer plass.

De første flyttet inn i kontorene i begynnelsen av oktober, da de nye sysselmannsførstebetjentene var på plass. Så har rom for rom blitt tatt i bruk etter hvert som de ble ferdige.

– Når alle er til stede, trenger vi plassen, sier Indredavik.

Ny celle
Administrasjonssjefen viser inn i den nye fløyen som er skilt fra den gamle med en glassdør. I første etasje er det blant annet arkiv som står klart til å ta i mot dokumenter, spiserom, et eget avhørsrom for politiet, krimteknisk rom og en garderobe til politiavdelingen.

– I tillegg har vi spesialrom for våpen og våpenlagring, sier Indredavik.

Lenger inn er gangen stengt av en dør med kodelås. Innenfor ligger blant annet arresten som nesten er ferdig.

– Det er ei stor og god celle. Der jeg har vært før, har de ikke vært så romslige, sier administrasjonssjefen.

Ifølge sysselmanns­overbetjent Jon Starheimsæter har de hatt en midlertidig arrest i Sjøgarasjen under ombyggingsprosessen, bygget i henhold til gjeldende krav.

Fra leilighet til kontor
Administrasjonssjefen viser vei opp til kontorfløyen i 2. etasje. Der har tre fra politiavdelingen og tre fra miljøvernavdelingen fått plass.

Helt innerst i gangen sitter naturvernrådgiver Henrik Rotneberg.

– Det har vært mye flytting rundt om kring, og har brukt en leilighet her på Skjæringa som midlertidig kontorløsning. Vi satt tre personer der, sier han.

Nå har han eget kontor, det er høyt under taket og utsikt innover Longyeardalen.

– Det er fin utsikt, sier han.

Leder redningsarbeidet
I tillegg til kontorer rommer 2. etasjen et operasjonsrom hvor blant annet redningsaksjoner skal ledes fra.

Denne fredagen står Sidsel Svarstad og noterer på tavla etter Øvelse Svalbard.

– Det er i hovedsak politifolk som setter stab, så innhenter vi de vi har behov for med faglig kompetanse. Rommet fungerte og blir bra for oss. Det er et løft, sier hun.

I ei bu kan operasjonslederen sitte uforstyrret mens resten av gruppen sitter ved det store bordet. På skjermer kan de få opp kart, logger og ha videokonferanse.

Med tilbygget på plass har Sysselmannen to eller tre kontorer til overs. Det kommer godt med, om de får inn folk i prosjekt- eller engasjement­stillinger.

Nøkkelord

Se bildet større

Administrasjonssjef Sverre Indredavik mener cella i Longyearbyen er større enn de han har sett andre steder. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Se bildet større

Reolene står klare til å ta imot dokumenter. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Se bildet større

Uten mat og drikke duger helten ikke. Sysselmannskontoret har nå fått ny kantine som også kan fungere som møterom. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Se bildet større

Henrik Rotneberg i miljøvernavdelingen er en av dem som kan glede seg over nytt kontor. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!