Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sysselmannen får mer plass

Sysselmannens kontorbygg på Skjæringa skal bli større. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Sysselmannen får mer plass

Institusjonen på Skjæringa får det romsligere plassmessig, men ikke økonomisk.

Tekst:

Publisert:

Tilsagn om midler til utbyggingen av sysselmannskontoret har vært klar en stund. Ut fra statsbudsjettet, kan Statsbygg gå videre med utbyggingsprosjektet som planlagt.

– Prosjektet legges ut på anbud i disse dager, og vi regner med at vi får landet en entreprenør i løpet av året. Utbyggingen starter i løpet av våren, sier Bente Næverdal, eiendomsforvalter for Svalbard.

Statsbygg regner nå på de siste kostnadsoverslagene på det 600 kvadratmeter store tilbygget i to etasjer. Administrasjonsbygget skal utvides mot øst.

At Sysselmannen får mer boltreplass, er stort sett det eneste nye for institusjonen i 2013.

– Mitt hovedinntrykk er at 2013 blir veldig likt 2012. Mitt eget ordinære driftsbudsjett er videreført med en viss prisjustering. Aktiviteten neste år, ser ut til å bli på samme nivå som i år, sier sysselmann Odd Olsen Ingerø.

Sysselmannen hadde bedt regjeringen om en ekstra saksbehandlerstilling, men får ikke midler til dette i 2013.

Sysselmannen foreslås tilført 36 millioner kroner til drift, samt 85 millioner kroner til transporttjenesten, opp fra 79 millioner i år.

– Vi måtte inngå en ny korttidskontrakt med Nordsyssel for 2013, og vi har fått kompensert for dette i transportbudsjettet, sier Ingerø.

Sysselmannen gleder seg imidlertid over at regjeringen vil øke beredskapen på Svalbard.

– Det gjelder et ekstra redningshelikopter, ny hangar på flyplassen og et nytt tjenestefartøy fra 2014. Dette vil styrke beredskapen, noe som er viktig for hele svalbardsamfunnet, sier sysselmannen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!