Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sysselmannen får mer plass

Sysselmannens kontorbygg på Skjæringa skal bli større. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Sysselmannen får mer plass

Institusjonen på Skjæringa får det romsligere plassmessig, men ikke økonomisk.

Tilsagn om midler til utbyggingen av sysselmannskontoret har vært klar en stund. Ut fra statsbudsjettet, kan Statsbygg gå videre med utbyggingsprosjektet som planlagt.

– Prosjektet legges ut på anbud i disse dager, og vi regner med at vi får landet en entreprenør i løpet av året. Utbyggingen starter i løpet av våren, sier Bente Næverdal, eiendomsforvalter for Svalbard.

Statsbygg regner nå på de siste kostnadsoverslagene på det 600 kvadratmeter store tilbygget i to etasjer. Administrasjonsbygget skal utvides mot øst.

At Sysselmannen får mer boltreplass, er stort sett det eneste nye for institusjonen i 2013.

– Mitt hovedinntrykk er at 2013 blir veldig likt 2012. Mitt eget ordinære driftsbudsjett er videreført med en viss prisjustering. Aktiviteten neste år, ser ut til å bli på samme nivå som i år, sier sysselmann Odd Olsen Ingerø.

Sysselmannen hadde bedt regjeringen om en ekstra saksbehandlerstilling, men får ikke midler til dette i 2013.

Sysselmannen foreslås tilført 36 millioner kroner til drift, samt 85 millioner kroner til transporttjenesten, opp fra 79 millioner i år.

– Vi måtte inngå en ny korttidskontrakt med Nordsyssel for 2013, og vi har fått kompensert for dette i transportbudsjettet, sier Ingerø.

Sysselmannen gleder seg imidlertid over at regjeringen vil øke beredskapen på Svalbard.

– Det gjelder et ekstra redningshelikopter, ny hangar på flyplassen og et nytt tjenestefartøy fra 2014. Dette vil styrke beredskapen, noe som er viktig for hele svalbardsamfunnet, sier sysselmannen.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!