Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sysselmannen får ikke tak i folk

Sysselmannen har problemer med å få ansatt ny miljøvernsjef og juridisk rådgiver. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Sysselmannen får ikke tak i folk

Justisdepartementet har gitt opp å ansette ny miljøvernsjef hos Sysselmannen. Også den nye juridiske rådgiveren har trukket seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Stillingen som miljøvernsjef har stått ubesatt siden tidligere miljøvernsjef Rune Bergstrøm sluttet 30. september 2007. Stillingen ble utlyst to ganger i mai i fjor, og én person ble ansatt. Vedkommende trakk seg imidlertid før tiltredelse, og stillingen ble derfor lyst ut på nytt i november i fjor. Da kom det inn 11 søkere, hvorav tre ble ansett som aktuelle intervjukandidater. Likevel har Justisdepartementet nå bestemt at tilsettingsprosessen skal stanses.
– Miljøvernsjefen er en viktig stilling for oss, og vi er svært kresne. Vi fikk inn gode søkere, men vi ønsker en i stillingen med bredere ledererfaring og lengre fartstid, forklarer ekspedisjonssjef i Polaravdelingen i Justisdepartemenet, Kjerstin Askholt.

Tyngre søker
Departementet har i stedet engasjert assisterende fylkesmann i Telemark, Arne Malme, som miljøvernsjef for seks måneder, med mulighet for seks måneders forlengelse. Malme, som ikke var blant søkerne, tiltrer som miljøvernsjef 1. mai.
– Han var ikke søker. Han som ble tilsatt i første runde, og som trakk seg fra stillingen, kom fra Fylkesmannen i Telemark. Malme er assisterende fylkesmann på samme sted. Gjennom den prosessen ble det klart at han kunne være interessant, så vi sjekket hans referanser og fikk solid tilbakemelding. Derfor valgte vi å stanse tilsettingsprosessen fordi vi anså at han kunne være bedre kvalifisert. Det var ikke noe galt med søkerne, men vi ønsket en tyngre søker, sier Askholt.

Ny utlysning
Hun har ingen god forklaring på hvorfor det har vært så vanskelig å få ansatt en ny miljøvernsjef, men sier det kan henge sammen med arbeidsmarkedet på fastlandet.
– Vi lurer på om noe av forklaringen kan være omorganisering hos Fylkesmennene. Det kan være en av årsakene til at en del vil bli ved teltene. På de andre stillingene har vi fått veldig god søkermasse. På denne stillingen fikk vi flotte personer, men de var ikke tunge nok som ledere. Jeg håper at dette ikke er en trend men at det skyldes andre omstendigheter. Nå kommer en ny utlysning om seks måneder og senest om ett år, sier Askholt.
Siden Bergstrøm sluttet har kulturminnerådgiver Per Kyrre Reymert fungert i stillingen.
– Han har gjort en utmerket jobb, og vi har satt pris på at han har stilt opp, sier Askholt.

Store sprik
Også den nye juridiske rådgiveren som var ansatt etter Hanne Margrethe Ingebrigtsen har trukket seg, og denne stillingen skal derfor også lyses ut på nytt. Marie Helene Korsvoll vikarierer som juridisk rådgiver fram til 1. juni i år.
– Det er utfordrende å ha ubesatte stillinger, men vi henter inn ressurser til kortvarige vikariater, sier assisterende sysselmann, Elisabeth B. Løvold.
Hun vil ikke spekulere i hvorfor det er så vanskelig å få tak i folk til noen av stillingene hos Sysselmannen.
– Det er vanskelig å si, særlig siden vi har fått inn så mange søknader til stillingen som informasjonsrådgiver. Det kan være tilfeldigheter som gjør at det er få søkere til de andre stillingene, sier hun.

Stor interesse
66 personer viste sin interesse for stillingen som informasjonsrådgiver etter Synnøve Haga, som slutter i august. Sju av dem har vært inne til intervju.
– Jeg jobber med å hente inn referanser nå og håper å kunne ha en person klar i midten av april, sier Løvold.
Heller ikke Kjerstin Askholt er bekymret for situasjonen hos Sysselmannen.
– Nei, det er jeg ikke, for på de andre stillingene er det gode søkere med riktig bakgrunn. Det er mulig at vi ikke har god nok utlysningstekst og samtidig er uheldig med tidspunktet når det gjelder miljøvernsjefen. Vi må sjekke utlysningsteksten nærmere, sier hun.

Mange slutter
I rekken av de som skal slutte føyer også overbetjent Olav Tombre seg inn. Han slutter 20. mai og skiftes ut med Erik Nygaard. Nygaard, som kommer fra Fellesoperativ enhet på Hamar, jobbet på Svalbard som sysselmannsførstebetjent på slutten av 90-tallet. Assisterende sysselmann, Elisabeth B. Løvold slutter i september og her er det ikke avklart hvem som skal overta.
Onsdag denne uka var avløseren til naturvernrådgiver Knut Fossum, som sluttet rett før påske, Johannes Abildsnes på plass.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!