Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Synger julen i gang

Gaute Ormåsen og Cecilia Vennersten synger julen inn på kulturhuset. FOTO: John Andresen

Synger julen i gang

Det er ennå en god måned til jul, men allerede søndag kan du få det første hint av julestemning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.11.2011 kl 08:33

Det er duoen Gaute Ormåsen og Cecilia Vennersten som inntar kulturhuset med julekonserten «Vår jul».

Videohilsen

Dette er andre året de to sangerne legger ut på en norgesreise utrustet med julesanger. Turneen starter på Lillehammer lørdag, og Longyearbyen er andre stoppested på reisen som varer til 22. desember.

Duoen har også laget en egen videohilsen til Longyearbyen, som du kan se her.

Erfarne artister

Ormåsen er nok best kjent fra første Idol-runde i 2003, da han tapte på målstreken for Kurt Nilsen. Siden har han utgitt en rekke sanger på norsk og deltatt i Melodi Grand Prix. Svenske Cecilia Vennersten slo gjennom for fullt i 1995 med låten «Det vackraste», som også ble en stor slager her i Norge.

Med i kulturhuset har de med seg Kristin Sevaldsen på saksofon og Morten Reppesgård på piano.

Sirkus og fakkeltog

Lørdag blir det også liv i kulturhuset, når Sirkus Svalnardo nok en gang inntar scenen. Drøyt 40 lokale barn og ungdommer deltar på de to forestilingene i ettermiddag i samarbeid med Kulta. Billettinntektene går til Leger uten grenser.

Synes du julen kommer tidlig, kan du vente enda en uke. Neste søndag er det nemlig klart for den årlige adventsmarkeringen. Det blir som alltid fakkeltog fra Huset via Nybyen og til Torget hvor julegrana tennes. 

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!