Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Symposiet er avlyst

Fjorårets symposium hadde prominente gjester som kronprins Haakon, Gro Harlem Brundtland og forskningsminister Tora Aasland. Her er de på båttur på Kongsfjorden. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Symposiet er avlyst

Askeskyen setter en stopper også for miljøsymposiet i Ny-Ålesund til helgen. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.05.2011 kl 15:21

– Vi synes selvfølgelig det er kjempetrist. Dette har vi planlagt og jobbet mot i mange måneder, også blir det ikke noe av. I løpet av én uke skulle vi hatt tre viktige arrangementer, og nå er to av dem kansellert på grunn av askeskyen, sier direktør i Kings Bay, Roger Jakobsen. 

Giske kommer ikke

Rundt 60 personer var ventet til Ny-Ålesund i forbindelse med symposiet. På gjestelista stod blant andre energiministeren i India og miljøministeren i Sverige. Næringsminister Trond Giske (Ap) skulle være vert. Han skulle også delta i et ministermøte torsdag. På grunn av askeskyen er Svalbard-turen til Giske avlyst. 

– Har dere vurdert å flytte eller utsette symposiet?

– Det har vært diskutert om vi skulle flytte det et annet sted eller utsette det til høsten. Men Ny-Ålesund er merkevaren vår, og deltakerne forventer å få komme til forskningslandsbyen på kanten av polhavet. Derfor ønsket vi ikke å flytte det. Foredragsholderne og gjestene som skulle kommet har ordreboka full flere måneder fram i tid, og derfor er det også vanskelig å flytte symposiet, svarer Jakobsen. 

Viktig åpning

Åpningen av Amundsenvillaen i Ny-Ålesund, som skal gå av stabelen lørdag, regner imidlertid Jakobsen blir noe av. 

– Vi anser det som mest sannsynlig at åpningen går som normalt, selv om det er et lite forbehold på grunn av askeskyen, sier han. 

– Hva gjør dere hvis også dette arrangementet må avlyses?

– Da må vi vurdere å utsette det til høsten. Men det må komme innenfor Nansen-Amundsen-året, svarer Jakobsen. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!