Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Sviktende grunnlag

Reiselivssjef Ronny Brunvoll er kritisk til Sysselmannens avslag på søknaden til Jason Roberts om å få lande med helikopter på Kvitøya. Han mener prosjektet vil være positivt i en formidlingssammenheng. FOTO: Christopher Engås

– Sviktende grunnlag

Svalbard Reiseliv mener det er behov for denne dokumentaren, og beklager at Sysselmannen stikker kjepper i hjulene for den.

Reiselivssjef Ronny Brunvoll mener formålet med de to helikopterlandingene i høyeste grad forsvarer at det gis dispensasjon.

Økt kunnskap

Få ekspedisjoner er mer myteomspunnet enn ballongferden til Salomon August Andrée, og mange spørsmål står fortsatt ubesvart. Som reiselivssjef ser Brunvoll det som sin oppgave å bidra til økt kunnskap om og forståelse for naturen og de menneskeskapte historiene på Svalbard.

«En moderne gjenfortelling av ingeniør Andrées ballongekspedisjon vil derfor være velkomment sett fra et formidlingsståsted i reiselivet», skriver han i sin uttalelse.

Kan trekke turister

Brunvoll peker videre på Kulturdepartementets incentivordning for film- og TV-produksjoner i Norge, som har fått bred politisk støtte. Det er kjent at film- og TV-eksponering kan bidra til utvikling av reiselivet, og en moderne dramatisering av Andrées tragedie kan, ifølge Brunvoll, være med på å tiltrekke flere ønskede utenlandske gjester til Svalbard.

Sviktende grunnlag?

Reiselivssjefen mener det er «sterk politisk forankring på toppnivå» for å tillate film- og TV-produksjoner i Norge. Men:

«Paradokset i denne saken er at vi har med en produksjon som faktisk ønskes filmet i Norge, nærmere bestemt på Kvitøya, men som altså ikke blir gitt anledning til dette av Sysselmannen. Vi stiller derfor spørsmål ved om beslutningen er fattet på sviktende grunnlag», skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll.

Også Svalbard Museum har uttalt seg støttende om en moderne gjenfortelling om ingeniør Andrées ballongferd.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!