Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Sviktende grunnlag

Reiselivssjef Ronny Brunvoll er kritisk til Sysselmannens avslag på søknaden til Jason Roberts om å få lande med helikopter på Kvitøya. Han mener prosjektet vil være positivt i en formidlingssammenheng. FOTO: Christopher Engås

– Sviktende grunnlag

Svalbard Reiseliv mener det er behov for denne dokumentaren, og beklager at Sysselmannen stikker kjepper i hjulene for den.

Reiselivssjef Ronny Brunvoll mener formålet med de to helikopterlandingene i høyeste grad forsvarer at det gis dispensasjon.

Økt kunnskap

Få ekspedisjoner er mer myteomspunnet enn ballongferden til Salomon August Andrée, og mange spørsmål står fortsatt ubesvart. Som reiselivssjef ser Brunvoll det som sin oppgave å bidra til økt kunnskap om og forståelse for naturen og de menneskeskapte historiene på Svalbard.

«En moderne gjenfortelling av ingeniør Andrées ballongekspedisjon vil derfor være velkomment sett fra et formidlingsståsted i reiselivet», skriver han i sin uttalelse.

Kan trekke turister

Brunvoll peker videre på Kulturdepartementets incentivordning for film- og TV-produksjoner i Norge, som har fått bred politisk støtte. Det er kjent at film- og TV-eksponering kan bidra til utvikling av reiselivet, og en moderne dramatisering av Andrées tragedie kan, ifølge Brunvoll, være med på å tiltrekke flere ønskede utenlandske gjester til Svalbard.

Sviktende grunnlag?

Reiselivssjefen mener det er «sterk politisk forankring på toppnivå» for å tillate film- og TV-produksjoner i Norge. Men:

«Paradokset i denne saken er at vi har med en produksjon som faktisk ønskes filmet i Norge, nærmere bestemt på Kvitøya, men som altså ikke blir gitt anledning til dette av Sysselmannen. Vi stiller derfor spørsmål ved om beslutningen er fattet på sviktende grunnlag», skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll.

Også Svalbard Museum har uttalt seg støttende om en moderne gjenfortelling om ingeniør Andrées ballongferd.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!