Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Sviktende grunnlag

Reiselivssjef Ronny Brunvoll er kritisk til Sysselmannens avslag på søknaden til Jason Roberts om å få lande med helikopter på Kvitøya. Han mener prosjektet vil være positivt i en formidlingssammenheng. FOTO: Christopher Engås

– Sviktende grunnlag

Svalbard Reiseliv mener det er behov for denne dokumentaren, og beklager at Sysselmannen stikker kjepper i hjulene for den.

Tekst:

Publisert:

Reiselivssjef Ronny Brunvoll mener formålet med de to helikopterlandingene i høyeste grad forsvarer at det gis dispensasjon.

Økt kunnskap

Få ekspedisjoner er mer myteomspunnet enn ballongferden til Salomon August Andrée, og mange spørsmål står fortsatt ubesvart. Som reiselivssjef ser Brunvoll det som sin oppgave å bidra til økt kunnskap om og forståelse for naturen og de menneskeskapte historiene på Svalbard.

«En moderne gjenfortelling av ingeniør Andrées ballongekspedisjon vil derfor være velkomment sett fra et formidlingsståsted i reiselivet», skriver han i sin uttalelse.

Kan trekke turister

Brunvoll peker videre på Kulturdepartementets incentivordning for film- og TV-produksjoner i Norge, som har fått bred politisk støtte. Det er kjent at film- og TV-eksponering kan bidra til utvikling av reiselivet, og en moderne dramatisering av Andrées tragedie kan, ifølge Brunvoll, være med på å tiltrekke flere ønskede utenlandske gjester til Svalbard.

Sviktende grunnlag?

Reiselivssjefen mener det er «sterk politisk forankring på toppnivå» for å tillate film- og TV-produksjoner i Norge. Men:

«Paradokset i denne saken er at vi har med en produksjon som faktisk ønskes filmet i Norge, nærmere bestemt på Kvitøya, men som altså ikke blir gitt anledning til dette av Sysselmannen. Vi stiller derfor spørsmål ved om beslutningen er fattet på sviktende grunnlag», skriver reiselivssjef Ronny Brunvoll.

Også Svalbard Museum har uttalt seg støttende om en moderne gjenfortelling om ingeniør Andrées ballongferd.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!