Svenske først i mål

Andreas Nygren satte ny personlig rekord og vant sitt første maraton.

Andreas Nygren kom i ensom majestet mot mål da han vant sitt første maraton.
Publisert
Mari Kråkemo Finnerud sjekker klokka etter å ha krysset målstreken. Hun slo sin personlige bestetid med hele fem minutter og var første kvinne i mål.

– Drømmen var å vinne, og taktikken min var å bare gi alt jeg kunne fra start, sier svenske Andreas Nygren, etter at han nettopp har vunnet Spitsbergen Marathon med tiden 2:58:06. Det var også ny personlig rekord.

Han tok tidlig ledelse i løpet og holdt den helt inn til mål. Svensken forteller at han har løpt 9-10 maraton, blant annet i Dubai i januar, men dette er første gang han vinner et løp.

– Jeg løper fordi det er gøy, og har kombinert det med en ferie på Svalbard. Naturen er fantastisk, og løypa var herlig. Jeg elsker Svalbard, sier Nygren, som for anledningen løp i gult og blått.

– Dere har olje og bedre skigåere enn oss, så det er gøy å slå nordmennene, sier Nygren og ler.

Første kvinne i mål ble Mari Kråkemo Finnerud, på tiden 03:03:20. Det var hele 17 minutter foran neste kvinne, Thyra Fogelberg.

– Det er det beste jeg har løpt. Det var utrolig tungt, men jeg slo min personlige rekord med 5 minutter, sier Kråkemo Finnerud, som gjennomførte sitt femte maraton.

Powered by Labrador CMS