Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svein er kongen av Wall Street

Tre dager etter publiseringen ligger Sveins hytte fortsatt på tredjeplass over mest populære saker. FOTO: Skjermdump/Wall Street Journal

Svein er kongen av Wall Street

Svein Nordahls hytteliv på Svalbard ble den mest populære saken på Wall Street Journals nettavis.

Tekst:

Publisert:

– Forferdelig, sier Svein selv, med en anelse spøk i tonen.

Da Svein åpnet hytta si for Telenor Norge og journalistfølget deres for to uker siden, var både Svalbardposten og Wall Street Journals nordiske korrespondent, Christina Zander, med.

31. mars publiserte Wall Street Journal saken, som de selger inn med at Sveins lille hytte har et av verdens raskeste internett. I ingressen skriver de videre at «Svein Nordahl mangler innlagt vann, men har rask internettforbindelse; Flere isbjørner enn mennesker.»

– Da jeg først ble gjort oppmerksom på saken, lå den allerede på førsteplass. Siden har den hoppet litt frem og tilbake, sier Svein.

Tre dager etter at saken først ble publisert ligger den fortsatt høyt oppe, på tredjeplass.

Les Wall Street Journal-saken her

Venneforespørsler fra alle verdens hjørner

– Det er jo litt interessant og hyggelig også, men det ble litt mer oppstyr enn jeg hadde trodd. Jeg har fått masse henvendelser på hjemmesiden og på mail, og på Facebook har jeg fått venneforespørsler fra folk fra alle mulige plasser, fra India til Indiana, ler Svein.

Han lurer selv på hvorfor det har blitt så populært, men kommer fram til at det vel er de typiske Svalbardårsakene: eksotisk plass, og «verdens nordligste.»

– Jeg håper det blir fred å få snart. Det var jo derfor jeg flyttet opp hit, avslutter han.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!