Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sveaflyet fikk stans på en motor

 

Sveaflyet fikk stans på en motor

En av motorene på flyet til Svea stanset like etter avgang fra Longyearbyen i dag tidlig. Det var 16 passasjerer og en besetning på to om bord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.10.2009 kl 15:03

Det var første fly på vei fra Longyearbyen til Svea med skiftarbeidere i dag tidlig. Klokken var 07:40 da den ene av de to motorene stanset like etter avgang i 500 fots høyde.

– Besetningen fortsatte flygingen ut over Isfjorden etter en fast prosedyre, og klarte å få start på motoren i lufta etter noen minutter. De fløy så inn over Adventdalen og foretok en landing fra øst uten problemer, sier sjefsflyger Hans Irgens i Lufttransport AS.

Ubehagelig

Etter hva Svalbardposten kjenner til var det flere av passasjerene som opplevde hendelsen som svært ubehagelig. Det var snøvær, vind og urolige forhold i luften. Irgens sier at det var ingen dramatikk, men at han har forståelse for at passasjerene opplevde det som ubehagelig.

Irgens sier at i alle år som Lufttransport har drevet flyging til Svea og Ny-Ålesund har det aldri tidligere skjedd at en motor har kuttet ut.

Ikke alvorlig

– Hvor alvorlig ser du på det som skjedde?

– Det er noe som skjer fra tid til annen, men ingen alvorlig hendelse. Både fly og besetning er sertifisert for å håndtere en slik situasjon. Dette er noe vi trener på to ganger i året, beroliger Hans Irgens.

Videre sier han at han ikke vil spekulere i årsaken til motorstansen, men at selskapet er i gang med arbeidet for å finne ut hva som skjedde. Flyet vil ikke bli satt i trafikk igjen før årsaken er funnet.

Lufttransport AS opererer med to fly av typen Dornier 228 på Svalbard. Hendelsen har forsinket trafikken mellom Svea og Longyearbyen. Irgens sier at første flyavgang til Svea vil skje klokken 15 i dag, om været holder seg.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!