Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sveaflyet fikk stans på en motor

 

Sveaflyet fikk stans på en motor

En av motorene på flyet til Svea stanset like etter avgang fra Longyearbyen i dag tidlig. Det var 16 passasjerer og en besetning på to om bord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.10.2009 kl 15:03

Det var første fly på vei fra Longyearbyen til Svea med skiftarbeidere i dag tidlig. Klokken var 07:40 da den ene av de to motorene stanset like etter avgang i 500 fots høyde.

– Besetningen fortsatte flygingen ut over Isfjorden etter en fast prosedyre, og klarte å få start på motoren i lufta etter noen minutter. De fløy så inn over Adventdalen og foretok en landing fra øst uten problemer, sier sjefsflyger Hans Irgens i Lufttransport AS.

Ubehagelig

Etter hva Svalbardposten kjenner til var det flere av passasjerene som opplevde hendelsen som svært ubehagelig. Det var snøvær, vind og urolige forhold i luften. Irgens sier at det var ingen dramatikk, men at han har forståelse for at passasjerene opplevde det som ubehagelig.

Irgens sier at i alle år som Lufttransport har drevet flyging til Svea og Ny-Ålesund har det aldri tidligere skjedd at en motor har kuttet ut.

Ikke alvorlig

– Hvor alvorlig ser du på det som skjedde?

– Det er noe som skjer fra tid til annen, men ingen alvorlig hendelse. Både fly og besetning er sertifisert for å håndtere en slik situasjon. Dette er noe vi trener på to ganger i året, beroliger Hans Irgens.

Videre sier han at han ikke vil spekulere i årsaken til motorstansen, men at selskapet er i gang med arbeidet for å finne ut hva som skjedde. Flyet vil ikke bli satt i trafikk igjen før årsaken er funnet.

Lufttransport AS opererer med to fly av typen Dornier 228 på Svalbard. Hendelsen har forsinket trafikken mellom Svea og Longyearbyen. Irgens sier at første flyavgang til Svea vil skje klokken 15 i dag, om været holder seg.

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!