Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Sveaflyet fikk stans på en motor

 

Sveaflyet fikk stans på en motor

En av motorene på flyet til Svea stanset like etter avgang fra Longyearbyen i dag tidlig. Det var 16 passasjerer og en besetning på to om bord.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.10.2009 kl 15:03

Det var første fly på vei fra Longyearbyen til Svea med skiftarbeidere i dag tidlig. Klokken var 07:40 da den ene av de to motorene stanset like etter avgang i 500 fots høyde.

– Besetningen fortsatte flygingen ut over Isfjorden etter en fast prosedyre, og klarte å få start på motoren i lufta etter noen minutter. De fløy så inn over Adventdalen og foretok en landing fra øst uten problemer, sier sjefsflyger Hans Irgens i Lufttransport AS.

Ubehagelig

Etter hva Svalbardposten kjenner til var det flere av passasjerene som opplevde hendelsen som svært ubehagelig. Det var snøvær, vind og urolige forhold i luften. Irgens sier at det var ingen dramatikk, men at han har forståelse for at passasjerene opplevde det som ubehagelig.

Irgens sier at i alle år som Lufttransport har drevet flyging til Svea og Ny-Ålesund har det aldri tidligere skjedd at en motor har kuttet ut.

Ikke alvorlig

– Hvor alvorlig ser du på det som skjedde?

– Det er noe som skjer fra tid til annen, men ingen alvorlig hendelse. Både fly og besetning er sertifisert for å håndtere en slik situasjon. Dette er noe vi trener på to ganger i året, beroliger Hans Irgens.

Videre sier han at han ikke vil spekulere i årsaken til motorstansen, men at selskapet er i gang med arbeidet for å finne ut hva som skjedde. Flyet vil ikke bli satt i trafikk igjen før årsaken er funnet.

Lufttransport AS opererer med to fly av typen Dornier 228 på Svalbard. Hendelsen har forsinket trafikken mellom Svea og Longyearbyen. Irgens sier at første flyavgang til Svea vil skje klokken 15 i dag, om været holder seg.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!