Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svea Nord-brannen i tingretten

Forsikringsoppgjøret etter Svea Nord-brannen havner nå i retten. FOTO: Birger Amundsen

Svea Nord-brannen i tingretten

Uenighet om forsikringsoppgjøret etter Svea Nord-brannen behandles i Nord-Troms tingrett i september.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi har gjennomgått tilsvarende gruvebranner fra Sør-Afrika og USA av samme størrelse og skadeomfang, og føler oss trygg på at vi skal komme greit ut av dette, sier Robert Hermansen.
Store Norske krever 800 millioner kroner i forsikringsutbetaling etter brannen som startet i Svea Nord 30. juli 2005. Brannen førte til et omfattende slukningsarbeid og åtte måneders produksjonsstans.

800 millioner kroner
– Vi har foreløpig fått utbetalt noe over 200 millioner kroner fra forsikringsselskapene, og har måtte ta opp et ekstraordinært lån på 430 millioner kroner, sier Hermansen.
Taket på avbrudd– og tingskadeforsikringen er på 700 millioner kroner, ifølge Hermansen. I tillegg kommer 100 millioner for redningsarbeid og gjenoppbygging av gruva, sier han.

Fornuft
Saken kommer opp i Nord-Troms tingrett 25. september. Hermansen gjør det samtidig klart at Store Norske ikke kommer med noe utspill overfor forsikringsselskapene.
– Det er opp til forsikringsgiverne å ta kontakt. Vi er alltid villige til å snakke sammen, men skal det skje må det være fornuftig og ikke bare prat. Skal vi forhandle om størrelsen på erstatningsbeløpet, bør det ikke ligge særlig under det som er vårt krav, understreker han.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!