Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svalnardojentan videre

Ida Marie Odland (17), Pia Boholm (17), Terese Furnes (16) og Marianne Bøe (12) i Svalnardojentan skal representere Svalbard. FOTO: Birger Amundsen

Svalnardojentan videre

De fire jentene skal representere Svalbard under landsmønstringen i Ungdommens kulturmønstring i sommer. For Pia Boholm er det andre gang på rad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi var redde ingen fra Svalbard kom videre til landsmønstringen i år, i og med at vi ikke fikk noe resultat med en gang. Det fikk vi i fjor, sier Pia Boholm.
Hun forteller at hun kom videre med Svalnardo i fjor også, og at sirkusgruppa deltok i landsmønstringen også i 2004.
I år måtte hun vente helt til onsdag før det vart klart at Svalnardojentan gikk videre til landsmønstringen i Trondheim.
Det var Terese Furnes som først fikk vite at de kom videre. Hun ble oppringt av Mari Tefre fra Lokalstyret onsdag ettermiddag.
– Jeg ringte de andre med en gang og sa at vi kom videre, forteller hun.
– Jeg hørte det på stemmen hennes, at vi var videre, hun bare hylte, sier Boholm.
De fire jentene tror de gikk videre fordi de var litt annerledes.
– Det var mange band og mange som sang der. Så kom vi og hadde noe helt annet, sier Boholm.
Musikken de fire danset til var dansk sirkusmusikk.
– Det høres litt ut som pop, sangene er stilige, sier Odland.
Odd Halvdan Jakobsen, hovedprodusent i UKM Troms, er enig i at jentene skilte seg ut.
– Det var et svært originalt og fint innslag, fin komposisjon. Vitalt og fint, og et originalt musikkvalg, sier han.

Mye skryt
Longyearbyen deltok med totalt tre innslag i helgen. Også de to andre fikk skryt på Finnsnes. «Publikum ble sjarmert i senk» og «De var helt fantastiske og spilte velrutinert nok til å imponere publikum», skriver UKM.no om Simen Henriksen, som kom på andreplass, og Frozen Fire som kom på tredje.
Svalbardungdom deltar hvert år på fylkesmønstringen i Troms. Troms fylke har et visst antall plasser på landsmønstringen. Svalbard har en egen plass i landsfinalen, dersom juryen finner innslagene gode nok.
Også konferansierene fra Longyearbyen fikk skryt på Finnsnes. Pia Boholm og Christoffer Hansen guidet publikum gjennom den første forestillingen.
– Vi anbefalte dem videre til landsmønstringen for de gjorde en glimrende jobb. Men det er mange om beinet i Trondheim, sier Jakobsen.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!