Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svalbards største St. Hans-bål

Full fyr i Svea! Fra venstre Kjell-Ove Skredlund, Lars-Erik Wyren, Hans-Kristian Johansen, John Gunnar Hansen, Jonny Sandvoll, Per Arne Åkvik og Per Ivar Velve. FOTO: Foto: Linda Bakken/Sveanytt

Svalbards største St. Hans-bål

Vi har også bilde av det minste.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.06.2013 kl 09:16

Mange feiret St. Hans med bålbrenning og god stemning. Men ingen fikk så mye fyr på bålet som Gruveredningskorpset i Store Norske. I forbindelse med brenning av avfallstrevirke, arrangerte de en realistisk brannøvelse i Lundbakken i Svea.

Det kunne fort blitt en slik storbrann i forrige uke, da det oppsto røykutvikling i startmotoren på en hjullaster. I nærheten av mange tusen tonn kull, kunne det blitt skjebnesvangert. Men heldigvis var den eneste brannen denne helga en kontrollert brann.

På Hopen er forholdene som oftest litt mindre, og de hadde muligens Svalbards minste St. Hans-bål. Men med lammestek bakt i kokegrop, var ikke stemningen noe dårligere.

I Longyearbyen var det også bålbrenning. Det kan du lese mer om i fredagens Svalbardposten.

Se bildet større

Alle i hop på Hopen! Fra venstre: Meteorologifullmektig og Longyearbyveteran Espen Halvorsen, fagarbeider og sementspesialist Kaare-Martin Sandvik Ellefsen, 1. kokk og lokalpolitiker Bjørn Ove Finseth og etterslengende vinterbesetningsmedlem Kåre Holter Solhjell. FOTO: Privat

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!