Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svalbards største St. Hans-bål

Full fyr i Svea! Fra venstre Kjell-Ove Skredlund, Lars-Erik Wyren, Hans-Kristian Johansen, John Gunnar Hansen, Jonny Sandvoll, Per Arne Åkvik og Per Ivar Velve. FOTO: Foto: Linda Bakken/Sveanytt

Svalbards største St. Hans-bål

Vi har også bilde av det minste.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.06.2013 kl 09:16

Mange feiret St. Hans med bålbrenning og god stemning. Men ingen fikk så mye fyr på bålet som Gruveredningskorpset i Store Norske. I forbindelse med brenning av avfallstrevirke, arrangerte de en realistisk brannøvelse i Lundbakken i Svea.

Det kunne fort blitt en slik storbrann i forrige uke, da det oppsto røykutvikling i startmotoren på en hjullaster. I nærheten av mange tusen tonn kull, kunne det blitt skjebnesvangert. Men heldigvis var den eneste brannen denne helga en kontrollert brann.

På Hopen er forholdene som oftest litt mindre, og de hadde muligens Svalbards minste St. Hans-bål. Men med lammestek bakt i kokegrop, var ikke stemningen noe dårligere.

I Longyearbyen var det også bålbrenning. Det kan du lese mer om i fredagens Svalbardposten.

Se bildet større

Alle i hop på Hopen! Fra venstre: Meteorologifullmektig og Longyearbyveteran Espen Halvorsen, fagarbeider og sementspesialist Kaare-Martin Sandvik Ellefsen, 1. kokk og lokalpolitiker Bjørn Ove Finseth og etterslengende vinterbesetningsmedlem Kåre Holter Solhjell. FOTO: Privat

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!