Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svalbardposten går nye veier

Top of the World skal informere og veilede turistene. som kommer til Svalbard. Det engelskspråklige magasinet er på 40 sider, og består av aktuelle saker med et stort spenn. FOTO: Faksimile Top of the World

Svalbardposten går nye veier

Svalbardpostens engelskspråklige magasin, Top of the World, er snart klar for turistene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.06.2014 kl 21:53

I vår har redaksjonen i Svalbardposten arbeidet med en nykommer, som er beregnet på besøkende til Longyearbyen.

– Vi går nye veier, og har laget et magasin for de som skal til Svalbard og de som er interessert i Arktis. Dette er for å ta oppdraget vårt med å informere om dette spesielle stedet ett steg videre, sier ansvarlig redaktør Eirik Palm.

MAGASINET KAN LASTES NED HER

Stort spenn

Magasinet er først og fremst myntet på folk som ikke har inngående kjennskap om Svalbard. Det er skrevet en del nye saker, og noe er gamle saker som fortsatt har relevans. Spennet er fra det tradisjonelle til det hypermoderne og høyteknologiske Svalbard vi kjenner i dag.

– Det å leve og fungere i et så ekstremt nærmiljø som Svalbard, er det ikke mange i verden som kan. Og så problematiserer vi for eksempel reiselivet, og setter det i et perspektiv med tanke på klimaendringer, naturen og forurensning, sier Palm.

Han understreker at Top of the World er et redaksjonelt produkt, som Svalbardposten har satt sammen ut fra egne vurderinger.

Gratis suvenir

Top of the World vil få en ganske spesiell distribusjon. Magasinet er gratis, og vil være tilgjengelig på en rekke steder i Longyearbyen. I tillegg blir det distribuert til de aller fleste som skal til Svalbard.

– Vi har forsøkt å gjøre magasinet tilgjengelig på alt av knutepunkter som leder folk til Svalbard. Cruisebåtene skal ha eksemplarer til sine passasjerer, og magasinet blir tilgjengelig på flyplassene. Mitt håp er at mange vil bruke Top of the World til å lære seg mer om Svalbard, og ta det med seg hjem som en suvenir fra turen til Arktis, sier Palm.

Nøkkelord

Se bildet større

Svalbardpostens medarbeidere strekker seg mot turistmarkedet gjennom det engelskspråklige magasinet «Top of the World». Fra venstre: Christian Nicolai Bjørke, Christopher Engås, Thomas Nilsen, Eirik Palm og Wenche Sørensen. FOTO: Mark Sabbatini

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!