Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Svalbardposten er blitt voksen

Redaktør Birger Amundsen mener Svalbardposten må utvikle seg for å leve videre. FOTO: Torill Ustad Stav

- Svalbardposten er blitt voksen

Denne måneden er det nøyaktig 60 år siden det første nummeret av Svalbardposten kom ut. Det markeres på flere måter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– 60 er en alder som det er vanlig å markere. Da tipper man over inn mot de hundre, sier redaktør i Svalbardposten, Birger Amundsen.
I november markeres det at det er 60 år siden det aller første nummeret av Svalbardposten kom ut. Amundsen, som selv rundet 60 i år, mener at Svalbardposten begynner å bli godt voksen. Han synes jubileet var en god anledning til å minne leserne om at avisa har vært en del av Longyearby-samfunnet i en god del år.

Jubileumsplakat
I forbindelse med jubileet har Svalbardposten trykket opp en plakat i et begrenset opplag. Plakaten viser en forside fra hver årgang med Svalbardposten fra 1948 fram til i dag.
Det er også blitt trykket opp en egen t-skjorte for å feire avisas 60 årsdag. Denne er å få kjøpt i redaksjonen til Svalbardposten, og også t-skjorten kommer i et begrenset opplag.
En gjennomgang av årene som har gått kommer i et jubileumsskrift som gis ut på nyåret. Her blir det en gjennomgang av Svalbardpostens første 60 år, og flere eksterne forfattere bidrar.
– Jeg vil ikke si så mye om innholdet ennå, men vi har noen overraskelser på lur, smiler Amundsen.

Nye nettsider
1. januar lanserer Svalbardposten.no sine nye nettsider. Det vil bli en utvidet, redesignet og tyngre nettutgave, og Amundsen mener det passet godt å slippe den nye nettsida i forbindelse med jubileet.
Svalbardposten må vise at den kan utvikles for å kunne gå 60 nye år i møte.
– Avisa står mer solid enn noen sinne. Vi har en trofast leserskare og solid økonomi, sier Birger Amundsen. Svalbardposten er det eneste organet som bringer kontinuerlige nyheter fra Svalbard, og Amundsen mener det er mye av årsaken til at avisen har overlevd.
– Vi formidler både det store og det små.

Les mer om jubileet i denne ukens utgave av Svalbardposten

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!