Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Svalbardposten er blitt voksen

Redaktør Birger Amundsen mener Svalbardposten må utvikle seg for å leve videre. FOTO: Torill Ustad Stav

- Svalbardposten er blitt voksen

Denne måneden er det nøyaktig 60 år siden det første nummeret av Svalbardposten kom ut. Det markeres på flere måter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– 60 er en alder som det er vanlig å markere. Da tipper man over inn mot de hundre, sier redaktør i Svalbardposten, Birger Amundsen.
I november markeres det at det er 60 år siden det aller første nummeret av Svalbardposten kom ut. Amundsen, som selv rundet 60 i år, mener at Svalbardposten begynner å bli godt voksen. Han synes jubileet var en god anledning til å minne leserne om at avisa har vært en del av Longyearby-samfunnet i en god del år.

Jubileumsplakat
I forbindelse med jubileet har Svalbardposten trykket opp en plakat i et begrenset opplag. Plakaten viser en forside fra hver årgang med Svalbardposten fra 1948 fram til i dag.
Det er også blitt trykket opp en egen t-skjorte for å feire avisas 60 årsdag. Denne er å få kjøpt i redaksjonen til Svalbardposten, og også t-skjorten kommer i et begrenset opplag.
En gjennomgang av årene som har gått kommer i et jubileumsskrift som gis ut på nyåret. Her blir det en gjennomgang av Svalbardpostens første 60 år, og flere eksterne forfattere bidrar.
– Jeg vil ikke si så mye om innholdet ennå, men vi har noen overraskelser på lur, smiler Amundsen.

Nye nettsider
1. januar lanserer Svalbardposten.no sine nye nettsider. Det vil bli en utvidet, redesignet og tyngre nettutgave, og Amundsen mener det passet godt å slippe den nye nettsida i forbindelse med jubileet.
Svalbardposten må vise at den kan utvikles for å kunne gå 60 nye år i møte.
– Avisa står mer solid enn noen sinne. Vi har en trofast leserskare og solid økonomi, sier Birger Amundsen. Svalbardposten er det eneste organet som bringer kontinuerlige nyheter fra Svalbard, og Amundsen mener det er mye av årsaken til at avisen har overlevd.
– Vi formidler både det store og det små.

Les mer om jubileet i denne ukens utgave av Svalbardposten

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!