Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svalbardguide omkom

Torsdag kveld ble det holdt minnestund for Jørgen Landsverk (28) i peisestua i kirka. 28-åringen omkom i en klatreulykke i Spania forrige uke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Jørgen Landsverk (28) var en av de to som omkom i en klatreulykke i Spania forrige uke. Landsverk har de siste sesongene jobbet som guide for Spitsbergen Travel i Longyearbyen.

Flere fra Longyearbyen
28-åringen var på klatreferie ved Alicante i Spania da ulykken skjedde. Fredag reiste Landsverk og kameraten Vegard Andreas Hjorthaug (24) for å klatre i fjellene ved Bernia ved Alicante. En av de to skal ha falt og dradd den andre med seg ned en 200 meter høy fjellvegg. Begge omkom.
Flere guider fra Longyearbyen skal ha vært med på ferieturen, blant andre de som meldte de to klatrerne savnet.

På langs
Jørgen Landsverk kommer opprinnelig fra Lyngdal i Vest-Agder, men har de siste årene tilbragt mye tid på Svalbard. Ifølge aftenposten.no skulle han ha gått Svalbard på langs til vinteren.
Torsdag klokka 21 ble det holdt minnestund for Landsverk i peisestua i kirka.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!