Svalbard Turn knuste «Drillos»

Torsdag kveld var det fotballkamp utenfor Svalbardhallen med storfint besøk.

Publisert
Egil «Drillo» Olsen i kjent trenerstil.
Jan Åge Fjørtoft, Vidar Riseth, Gunnar Halle og Erlend Johnsen fikk mange spørsmål, blant annet om hva slags klubber de hadde spilt for i løpet av karrierene sine.
Det ble en morsom kamp mellom Svalbard Turn og «Drillos» i flotte omgivelser.

Noen hundre barn og voksne hadde møtt opp for å heie frem Svalbard Turn som torsdag kveld spilte kamp mot de tidligere fotballproffene Jan Åge Fjørtoft, Vidar Riseth, Erlend Johnsen og Gunnar Halle. På plass var også Egil «Drillo» Olsen som trener, komplett med gummistøvler og det hele.

Kampen ble spilt 2 x 20 minutter, og da dommeren blåste av stod det 6-2 til Svalbard Turn.

– Det var veldig artig. De gir nok ikke alt, men det gjør kanskje ikke vi heller, sa tremålscorer Ståle Nylund og gliste etter kampen.

Trenerlegenden Drillo ble omkranset av barn som ville ha autografter og et bilde med mannen som blant annet ledet Norge til seier over Brasil i VM i 1998. Men på grusbanen utenfor Svalbardhallen var det lite fra laget hans som minnet om den magiske kvelden i Marseille for 18 år siden.

– Laget mitt så ut som de var dårlig trent. Jeg har trent Norge i tilsammen 13 år og aldri sluppet inn mer enn fire mål. Så kommer vi hit og slipper inn seks mål, spøkte Drillo etter kampen.

Etterpå ble det en treningsøkt for ungene ledet av de gamle landslagsspillerne. Barna fikk også stille spørsmål, og lurte blant annet på hvilke klubber de fire hadde spilt for i løpet av karrieren. Jan Åge Fjørtoft kunne også fortelle at de hadde med en Real Madrid-drakt signert av Martin Ødegaard som gave til Svalbard Turn.

– Jeg ble veldig positivt overrasket over hvor mange ivrige barn som hadde møtt opp. Vi håper jo dette skal være inspirerende, og jeg er imponert over engasjementet og interessen. Jeg mener idrett og fotball skaper identitet og tilhørighet, sa Fjørtoft.

Powered by Labrador CMS