Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svalbard Turn knuste «Drillos»

Ståle Nylund og Svalbard Turn knuste Gunnar Halle og resten av «Drillos». FOTO: John Christian Nygaard

Svalbard Turn knuste «Drillos»

Torsdag kveld var det fotballkamp utenfor Svalbardhallen med storfint besøk.

Tekst:

Publisert:

Noen hundre barn og voksne hadde møtt opp for å heie frem Svalbard Turn som torsdag kveld spilte kamp mot de tidligere fotballproffene Jan Åge Fjørtoft, Vidar Riseth, Erlend Johnsen og Gunnar Halle. På plass var også Egil «Drillo» Olsen som trener, komplett med gummistøvler og det hele.

Kampen ble spilt 2 x 20 minutter, og da dommeren blåste av stod det 6-2 til Svalbard Turn.

– Det var veldig artig. De gir nok ikke alt, men det gjør kanskje ikke vi heller, sa tremålscorer Ståle Nylund og gliste etter kampen.

Trenerlegenden Drillo ble omkranset av barn som ville ha autografter og et bilde med mannen som blant annet ledet Norge til seier over Brasil i VM i 1998. Men på grusbanen utenfor Svalbardhallen var det lite fra laget hans som minnet om den magiske kvelden i Marseille for 18 år siden.

– Laget mitt så ut som de var dårlig trent. Jeg har trent Norge i tilsammen 13 år og aldri sluppet inn mer enn fire mål. Så kommer vi hit og slipper inn seks mål, spøkte Drillo etter kampen.

Etterpå ble det en treningsøkt for ungene ledet av de gamle landslagsspillerne. Barna fikk også stille spørsmål, og lurte blant annet på hvilke klubber de fire hadde spilt for i løpet av karrieren. Jan Åge Fjørtoft kunne også fortelle at de hadde med en Real Madrid-drakt signert av Martin Ødegaard som gave til Svalbard Turn.

– Jeg ble veldig positivt overrasket over hvor mange ivrige barn som hadde møtt opp. Vi håper jo dette skal være inspirerende, og jeg er imponert over engasjementet og interessen. Jeg mener idrett og fotball skaper identitet og tilhørighet, sa Fjørtoft.

Se bildet større

Egil «Drillo» Olsen i kjent trenerstil. FOTO: John Christian Nygaard

Se bildet større

Jan Åge Fjørtoft, Vidar Riseth, Gunnar Halle og Erlend Johnsen fikk mange spørsmål, blant annet om hva slags klubber de hadde spilt for i løpet av karrierene sine. FOTO: John Christian Nygaard

Se bildet større

Det ble en morsom kamp mellom Svalbard Turn og «Drillos» i flotte omgivelser. FOTO: John Christian Nygaard

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!