Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Svalbard-myrsnipe sett på Mauretania

Myrsnipa tar gjerne en lang flytur. FOTO: MDF/Wikimedia

Svalbard-myrsnipe sett på Mauretania

Hadde flydd 6.783 kilometer.

Tekst:

Publisert:

Det ble i 2013 ringmerket totalt 184 fugler med metallring i regi av Longyearbyen Feltbiologiske Forening (LoFF). I tillegg er sandlo, fjærplytt og myrsnipe utstyrt med fargering og «flagg» med bokstavkode. Dette er for å øke andelen som man finner igjen i overvintringsområdene.

Flere av fuglene er allerede sett på trekk- og overvintringssteder, og LoFF forventer at det i løpet av vinteren vil bli flere funn. Dataene brukes til å få mer kunnskap om hvor fuglene tilbringer tiden borte fra Svalbard. En av myrsnipene som ble merket i Longyearbyen er faktisk observert i Mauretania i Vest-Afrika, 6.783 kilometer sørvest for merkestedet.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!